Lukio hommia painan, jotta ylioppilaaksi pääsen

Sunnuntai 18.2.2024 klo 11.04 - rakkaudella saara romanev

Tältä näyttää, kun on hommat minulla kesken ja pitäisi tehdä myös ulkona jotain. Opiskelen Aikuislukiossa ylioppilaaksi ja yliopisto on minun haave koulu paikka eli lukea tohtoriksi ja sen kautta päätyä oikeille aloille. Ei ehkä silloin enään eläke paina, koska lapsi on silloin jo iso ja eikä vaadi sellaisia asioita mitä nyt vaatii. Olkaa rohkeita ja toteuttakaa omia unelmia muista huolimatta.IMG20240218110023.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä kuuluu

Perjantai 16.2.2024 klo 6.10 - rakkaudella saara romanev

Hei, minulla todennäköisesti vaihtuu nimi Saara Kestilinnasta Saara Romaneviin. Olen siis sukunimen vaihdossa jonossa nimilautakunnalla. 

Mutta muistakaa kysyä läheisiltänne perus kysymyksen Mitä Kuuluu? Silloin osoitatte, että välitätte hänestä ja olette kiinnostuneet hänestä. Hän voi kokea olevansa yksin, jos ei kysytä joskus perus kysymystä ja sen kautta ihminen voi kokea mitä vaan.

Minulla on ollut raskasta puoli vuotta. Tuli avo ero ja kaikenlaista muuta. Olen ollut osastolla ja onneksi exäni kumminkin välittää minusta  ja koen et olen tärkeä  vielä vaikka me erottiin. jo ajat sitten.

Nyt asun omillani ja aion sisustaa tätä ensi viikolla, menemällä ikeaan viettämään aikas hauskaa aikaa yksin tietty.  Lapsella ja minulle sängyn hommaan. 

Kommentoi kirjoitusta.

Monimutkainen elämän tilanne

Torstai 25.1.2024 klo 17.01 - rakkaudella saara romanev

Puolen vuoden aikan on tapahtunut kaikenlaista. Myös aika järkyttäviä muutoksia ja mitä ne on. 

Puoli vuotta sitten heinäkuussa olin 2,5 kuukautta osastolla vaikean sekamuotoisen psykoosi piirteillä ja enkä meinannut päästä hevillä pois. Olin pakko lähetteellä ja parantumisesta ei näkynnyt melkein ollenkaan. Haluan kiittää henkilö kuntaa, jotka auttoi minut hetkeksi raiteille.

No osaston jälkeen kolme viikkoa meni hyvin ja sitten alkoi todellinen ala mäki. Ex puolison kanssa erottiin eli 7 vuoden suhde kankkulan metsään ja lapsi sijoitettiin toiseen paikaan väliaikaisesti

Järkytyin niin paljon, että päädyin ambulanssi kyydillä sairaalaan. Samalla rikoin puhelimen raivokkaalla tempauksella ja aloin samalla myös vihata yhteiskuntaan. Itse en nähnyt, että olisin ollut huonossa kunnossa ollenkaan. Kaikki asiat menetti hyvän pohjan ja minä olin aivan hämmentynyt tilanteesta.

Siinä rytäkässä aloin etsimään asuntoa ja löysinkin. Samalla itken ja hakkasin päätä seinään, koska olin aivan sekaisin näistä suurista muutoksista. No muutto oli kuukauden päästä ja olin aivan helpottunut kun pääsin omaan asuntoon. En oikeen jaksanut monien syiden takia olla ex puolison nurkissa. Kuukauden ku jouduin odottamaan muuttoa niin oli aivan helvettiä sanon mä.

No muutto onnistui ja siitä myös alkoi päiväsairaala, josta tuli lisää ongelmia. Kaikki oli aluksi hyvää, mutta ennen muuttoa olin kolme päivää osastolla eli ihan turha reissu. Monta kertaa olen joutunut ambulanssi kyydillä sairaalaan. Ihan sairaan kova meno on ollut,

No päiväsairaala myöskin järjesti minulle osasto lipun eli pakko lähetteellä sairaalaan hoitoon ja jouduin menemään ambulanssi kyydillä. Meinaisin alkaa raivota, mutta en tehnyt sitä koska en halua eristyksiin. Aloin miettimään kovasti miksi tapahtuu minulle näin ja mitä oikein olen tehnyt. No olin siellä neljää päivää säiliössä ja minut sen jälkeen todettiin terveeksi.

Ainoa miinus on se, että minua ei uskota vaan luulaan valehtelevaksi ämmäksi ja siksi ne miettii et menisin tuettu asumisen yksikköön missö on tehokkaamat apukeinot. Miksi näin, mutta joudun tyytymään kuitenkin tästä suunnitelmasta, jotta pääsiisin kesäään menessä lapsen kanssa asumaan. Mä olen nyt yhteiskunnan kuninkaalisen hullu. MInä olen siis kuninkaallinen. Aika raskas syksy ja kevät on. Toivottavasti tämä kääntyy parhaimpaa päin.

Rakkaudella Saara Romanev

Kommentoi kirjoitusta.

Helvetin rankka syksy

Maanantai 4.12.2023 klo 11.29 - RAKKAUDELLA karoliina

Minulla on ollut todella rankka syksy. Pamahti siis mania ja masennus psykoottisin piirtein. Olen ollut puolen vuoden aikana kaksi kertaa pakko hoidossa juuri näiden oireiden takia. Myös sen lisäksi entin avopuolison kanssa tuli ero ja piti myös muuttaa omilleen. 7 vuoden liitto ei sit kestänyt. 

Mutta silti vaikka olen itkenyt moneen kertaan ja huutanut et haluaisin kuolla tästä maapallolta niin nyt olen onnellinen omaan tilaan, koska oikea moduuli löytyi pitkän taistelun takia.

Nyt yritän siis rakentaa omaa elämää ja vaikka joudunkin olemaan yksin köh en joudu vaan on jotain yllätystä  niin päivää en vaihtaisi tästä taistelusta.

Ja ainiin tulin kaapista ulos ja huomasin että olen trans sukupuolinen mies ja polyamorinen ja mormonin sekoitus.  

Ja myös olen opiskelija lukiossa. Kaikenlaista siis...

Kommentoi kirjoitusta.

Auvoisaa Elämää monille kasvooille

Tiistai 24.10.2023 klo 6.42 - RAKKAUDELLA A ARTIST.KESTILINNA

Rakastan yli kaiken sitä, että minulle tapahtuu monenlaisiakin hyviä asioita, vaikka meidän lapsi olisi tällä hetkelllä kriisiperheessä. Sain kuulla lapsen omalta lääkäriltä, kuinka kasvatus meidän lapselle on täydellistä. Se sai minut pulppuamaan sisältä ja sai todella hyvälle tuulelle tollainen uutinen.

Vaikka olen erityinen niin silti olen saanut kokea paljon elämää ja rakkautta. Olen silti saanut olla vanhenmpi ja nyttekin, vaikka asiat on hetken toisaalta. koskaan en lakkaa rakastamasta tytärtäni. Vaan kerron teille pienen salaisuuden ja se on tämmöinen.

Minä en saa välillä yhteyttä lapseeni, vaikka rakastan häntä yli kaiken ja se on varmaan autismin syytä vakkei niin saisi sanoa koska rakastan myös hänen erityisyyttään. Vaikka tekisi mitä vaan niin silti tiettyinä aikoina saan häneen rakkaudellisen yhteyden. Hän ei tykkää jos häneen kosketaan, koska sillä on tunto herkkyyttä. J a pitää puhua tietyllä taajuudella ja rakkaudellisella, mutta joskus jos en saa esim puistossa huomioita niin saatan hiiukan ärähtää niin hän sit kuulee. 

Köh sossu TIETÄÄ KAIKEN, PISTE

Mutta ymmärrän siksi omaa lastani, koska olen itse myös saman kaltainen pienenä ja tavallaan se on ihan mini minän kopio.  

Mutta ei muuta, ripottelen teille kaikellaista ja minut löytää myös tiktokisra ja kohta youtubesta kunnon kameralla, köh mikro järjestelmä kameralla. 

Rakkaudella SaaraPHOTO-2023-10-24-06-41-15.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt tekemään oman yrityksen kaltaista hommaa ja TÄTÄ KANNATTAA OIKEASTI SUOSIA, KÖH, KOSKA TÄMÄ ON AITO BLOGI KANAVA, KÖH

Perjantai 13.10.2023 klo 11.05 - RAKKAUDELLA A ARTIST.KESTILINNA

Hei!
Haluan suositella sinulle Kotisivukone-palvelua, jonka avulla on helppo tehdä laadukkaat ja helppokäyttöiset kotisivut itse.

Kotisivukone on Suomen suosituin kotisivupalvelu, jonka avulla voi toteuttaa kotisivut helposti itse! Kotisivukone tarjoaa mutkattoman tavan toteuttaa helposti ylläpidettävät ja tyylikkäät kotisivut. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kotisivujen tekemisestä - tietokone ja internet-yhteys riittää.  Kotisivukone-palvelun kokeileminen on riskitöntä: voit kokeilla sitä kaksi viikkoa täysin ilmaiseksi ja sitoutumatta mihinkään.

Tutustu palveluun ja aloita ilmainen kokeilu osoitteessa http://www.kotisivukone.fi/?recom100231650

Kommentoi kirjoitusta.

Tiesittekö tämän!

Lauantai 7.10.2023 klo 10.33 - Rakkaudella Karoliina

Tiesittekö, että KODINHUOLTAJANA JA TOIMITILANHUOLTAJA OLET JO AMMATTIKORKEAN KOULUN TUTKINNOLLA. Siivojana tässä huomasin omassa tutkinnossa sen asian ja tutkin vielä lisää niin tadaa. Esim merkonomi ala on vaan liiketalouden ala ja se on vaan 120 opintoviikkoa, mutta sitten taas kodinhuoltaja on 180 opintoviikkoa ja olet vielä viisaampi ja jaksat niin käy samalla Yliopiston tutkinnon eli hyppäät Lukion kokonaan ja sinusta Tulee sen jälkeen ihan mitä vaan. Ja yksi sääntö, Muista Julkistaa Gradu opettajan kautta! Minusta tuli kodinhuolta, MUTTA OMAAN EHKÄ JOPA 7 YAMK TUTKINNON JUTTUJA. ELI minusta tuli kehitysvammaisten asiantuntija, koska haluan puolustaa muita kehitysvammaisia henkilöitä,

KOSKA MINÄ OLEN KESKIVAIKEASTI KEHITYSVAMMAINEN FAS OMINAISUUDELLA. LUOTTAKAA SIIS KEHITYSVAMMAISET, KÖH ITSEENI. MINÄ TUEN TEITÄ.  ETTE OLE HULLUJA JA KÖH VOITTE OLLA MAHTAVIA VANHEMPIA OMILLEEN LAPSILLLEEN. YHTEISKUNTA AUTTAA SIINÄ. SINÄ VAAN OTAT MYÖS APUA, KÖH MUTT LUOTAT ITSE OMIIN TAITOIHINSA. TÄMÄ DIAGNOOSI EI TEE SINUSTA TYHMÄÄ VAAN YHTEISKUNTA. PUOLUSTAKAA SIIS KAIKKIA KEHITYSVAMMAISIA IHMISIÄ TAI SEN KALTAISIA. 

IMG_0065.png

IMG_0064.png

NIIN KUIN MINUN TYTTÄRENI JA SEN BIOLOGINEN ISÄ JA NIIN KUIN SE KÖH. 

RAKKAUDELLA KAROLIINA KESTILINNA

JA AINIIN OLEN YKSINHUOLTAJA KEHITYSVAMMAISELLE LAPSELLE NIIN KUIN MINÄKIN OLEN!!!!!!!!!

KÖH KEHITYSVAMMAINEN IHMINEN VOI TULLA VANHEMMAKSI VAIKKA OLISI MINKÄ TASOINEN VAAN. AINA AUTETAAN, MUTTA SINUA ARVOIDAAN VÄHÄN AIKAA, MUTTA VAIN SINUN PUOLUSTUKSEKSI.

Kommentoi kirjoitusta.

Tilasin itselleni Kasvatustieteiden Kanditaatin ja filosofian maisterin insinööri LAKIN

Torstai 5.10.2023 klo 15.37 - RAKKAUDELLA karoliina

Screenshot_2023-10-05-15-32-12-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpeg

Suosittelen, että tilaisitte kaikki savon lakista ylioppilaan lakkinne. Se on mitä mahtavin käsityö ja oikeen suomalaista desingia mihin on aikaa käyetty paljon. Minä tilasin insinöörin lakin ja sain kuulla, että kokardit on aitoa kultaa eikä feikkiä. Myös Heidän firmansa kasvaisi ja suomen talous parantuisi jos me tuettaisiin enemmän tälläisiä yrityksiä. Vaikka olisikin kallis hinta teidän mielestä niin näihin lakkeihin saa omat makunsa ja niistä tulee juuri sen takia ihan oman näköisiä. Myös työpaikat sälyisi ja moni muukin sai uuden työpaikan tästä firmasta. Ja vielä ne myös välittää todella paljon asiakkaista. Rakkaudella saara (karoliina) Kestilinna

https://www.salon.fi/fi?gad=1&gclid=CjwKCAjwvfmoBhAwEiwAG2tqzJ1b0h7MXxa1vMjt-BAl1otg0pbsdh2t_V0z_-2aqFWMp_5oLNjpFBoCkhQQAvD_BwE

Ja ainiin jos olet Humanisten kasvatustieteiden kanditaatti ja filosofian maisteri niin LIITY KUNNOLLISEEN LIITTOON ELI INSINÖÖRIEN LIITTOON. SE ON OIKEA LIITTO!

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti unelmien Harmoniaa

Maanantai 25.9.2023 klo 7.13 - rakkaudella Saara

On ihanaa herätä aamu neljältä niin kuin tuttuun tapaan. Ensin käyn vessassa ja sit otan lääkkeet ja kaadun kaikkien jälkeen rentoutuneena sänkyyn hetkeksi. Näin minun aamuni alkaa ja samalla on rakkaudellisesti kiukkuinen mies, koska köh herätän sen kolinalla.

Rentouteena avaan shakki pelin ja en ole tätä kertonut teille. Nyt kerron, että olen 7 maailman luokan ikuisesti maailman mestari, kunnioittaen samalla kasvatti pappaa,jota en koskaan nähnyt. Hän oli maailman luokan mestareita siihen aikaan, kunnes sydän suru vei. Hänen nimensä on Armas Bjärkqkvist. Rakkaudella annan hänelle nämä osoitukset hänelle, joka hiljaisuudessa kynttilän valossa pelasi shakkia ja jakoi kaikille köyhille palkinto rahansa. Ei kerskuillut voitoillaan vaan oli ylpeä muista, koska muut seurasivat häntä

Ja KUUNTELI HÄNTÄ. Hän oli selvästi hyvä leader ja mestarin kantaja. Sytytämme kynttilän hiljaisuudessa hänen muistolleen tänään. https://www.chess.com/member/kestilinna. shhs.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kestilinna, art,

Elämää myrskyn jälkeen

Lauantai 23.9.2023 klo 12.38 - Rakkaudella Karoliina

Kaksi viikkoa sitten meille kävi jotenkin ohrat eli vointini huononi silleen et lapsi joutui tuki perheeseen hetkeksi vain, koska minun on aika levätä. Aluksi otin todella voimakkaasti tunteeni, mutta se on alkanut tasaantumaan. Kun se lähti niin mä menin kovaa tahtia piipaa autolla sairaalan. En häpeä, koska luotan yhteiskuntaan ja tiedän et tämä siirto oli oikein. Koska olen samalla toteuttanut n kaikenlaista puuttuva asiaa ja olen alkanut voimaan pikku hiljaa paremmin tämän ansiosta. Et älkää pelätkö jos teille osuu tälläinen kohdalleen eli jos jouduttr joskus luottamaan yhteiskuntaan Se on kaikkein äö antaa luottamus näille henkilöille. ,🥰🫠🙂

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #kestilinna #saarakestilinna #karoliiina #mamiready # Ström # why

Elämä uusiksi

Torstai 21.9.2023 klo 17.21 - Rakkaudella Saara

My_licenci_kestilinna.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Onko adhta edes olemassa

Torstai 7.9.2023 klo 13.51 - rakkaudella saara

Herään aamu tuimeessa ihan unisena ja enkä meinaa herätä millään ilveellä. Samalla kun teen aamu askareet niin mietin samalla kaikenlaista. Olen aina kuunnellut itseäni huomaatta ja veikannut tätä  teoriaa. 

Elikkäs mistä adhd kaltainen johtuu vai onko se edes adhdta. Elikkäs miten se siis toimii ja näin selitän teille. Aivojen toimintahäiriön kaltaisesta tilasta eli vulgaanisen tyyppisesti käyttäytyy aivojen kemiat eli syntyykin add kaltainen tila. Ja sen seuruksesta tarvitsee stimulantteja joiden avulla. tasapainoitetaan aivoja. Eli adhdta ei ole vaan se on normaalien ihmisetn olo tila. Eli adhdta ei ole tavallaan tai tätä on ymmärretty väärin. 

Itsellä on vahva perimä ja add on sen takia syntynyt. Eli suvun kirous vai onko.  Elikkäs pitäiskö tätä tutkia lisää ja myös mri kuvaukset olisivat diagnoostikassa pakolliset, jolloin katsotaan miten aivokemiat toimii eli onko aivooissa vulgaaninen vaihe eli aivojen sähköradat toimii väärin ja yrittää sitä tilaa korjata vulgaanisen tavoin eli lisää enemennän vaan sähkö impulseja  jolloin syntyy add kaltainen tila eikä adhd joka on ihmisten normaali aivokemioiden toiminta eli energinen kaltainen tila.  Tadaa...

Kommentoi kirjoitusta.

Nepsy arkea

Perjantai 1.9.2023 klo 12.20 - saara karoliina

Kiitos rakkaat lukijat, kun olette aukaisseet silmäni sokeudelta. En ole huomannut tätä asiaa ennen ja se asia on teidän antama rakkaus. Olen niin kiitollinen tästä teidän antamasta tilaisuudesta. Kiitos.

Nyt alan kirjoittamaan säännollisimmin,koska haluan jakaa tätä arkea teidän kanssaan. Olen tajunnut monta asiaa kahden kuukauden aikana ja mikä se on auttanut niin jouduin osastolle hetkeksi hoitoon. Vointini romahti tolaallisesti ja sit päätin mennä sinne lomalle. Puolisoni siinä samalla aukaisi minun silmäni. Olen todella kiitollinen lapseni hoidosta sen aikana. Kiitos.

Myöls tajusin, että olen vähän muitakin kouluja käynyt. Olen siis neuropsykiatrian valmentaja ja aion hankkia sitä tietoa lisää. Myös oman lapseni kautta. Haluan jakaa siis meidän nepsy arkea ja sen oivalluksia.

Minä olen siis osaston aikana huomannut myös, että olen kehitysvammainen savantin autismilla ja adhd nepsy aikuinen. Ja olen ehkä käynyt lukion ja saanut siitäkin kautta valmiuksia ja saanut lisää oma neurouttani.

Kommentoi kirjoitusta.

Kirjoittaja

Maanantai 28.8.2023 klo 9.24

Pitkien maan tietä löydätte minut kirjoittamassa tätä stooria. Olen siis pirkanmaanlainen höntti nepsy aikuinen, jolla on myös kasvamassa nepsy lapsi. Myös olen yhden höntin avopuoliso. Vaikka kirjoittaisin maailman kauniisti niin uskokaa pois niin meillä ei arki oli auvoisaa.. Yritän kumminkin ottaa positiivisuuden kautta ja nauraa näille asioille myöhemmin eli toilauksista.   Olette rakkaita meille kaikille. 

Kommentoi kirjoitusta.

Ihana kesäloma Nuuksion Kansallispuistossa

Torstai 14.7.2022 klo 14.12 - Rakkaudella saara

Meille tuli kesäkuun alussa kirje, että meidät valittu kesäkuun reissuun Kansallispuisto Nuuksioon. Siitä heti alkoi työn valmistelut ja kun ne oli tehty niin lomAkin koitti. Lähdin lapseni kanssa kahdestaan, koska puolisollani oli työt. Minua jännitti hirveästi, koska en ollut pitkään aikaan matkustanut ilman puolisonia. Se on siis nero matkustamisessa. No matka päivä koitti ja junaan astuttiin. Meitä oli Espoossa vastassa mahtava ystävä joka auttoi minua loma asioissa. Hän tiesi missä se hotelli on ja se saattoi meidät sinne. Oli ihanaa nähdä hänet. Oli paljon juttua.

Lapsenikin tykkäsi minun ystävästäni. Hän jutteli sille paljon. Juna matka sinne meni todella nopeasti. Ei ollut yhtikäs pysäkkiä, missä pysähtyisi.

Siitä Espoon juna-asemalta matkasimme bussilla Nuuksioon. Se oli ihanan maaseudun keskellä. Siis houkkattaisi muuttaa sinne, koska Espoon kaupungista ei ole pitkä matka. Eli kumminkin. Sielu heti lepäsi. Lapseni nukahti heti bussiin. Niin kuin aina. Pysäkkejä ei ollut paljoakaan ja tajusimme et bussi pysäkiltä on 2 kilsaa käveltävää. No meille kävi tuuri, kun olimme bussi pysäkillä niin siellä tien sivulla oli auto joka kuljetti pienen matkan hotelliin. Olin niin onnellinen siittä pienestä matkasta. 

Huristimme siis kohti hotellia ja huomasin et hotelli oli aika vaatimaton. Silti hyvä vaikka oli vanhan näköinen. Siellä meidät ilolla otettiin vastaan ja pääsin pian hotelli huoneeseen. Siinä välissä kaverini lähti kotiin. 

Sen päivän ohjelma oli vaan tutustuminen ja syöminen. Saatiin siis vatsat täyteen. Ja oli todella hyvä fiilis. Lapsikin tykkäsi valtavasti. 

Mitä huomasin tällä lomalla niin oli aina ruokailuissa jälkiruoka. Joka oli sika hyvää. Ja ruuat muutenkin oli hyvää.

Sitten yhdessä loma ohjelmassa oli, että mentiin Nuuksion kansallispuistoon kävelemään noi 4 kilsan lenkki. Siinä samalla näin peuran ihan läheltä, vaikka ensin luulin sitä karhuksi. Oli todella virkistävää kävellä luonnon siimeksessä ja nauttia ihanasta säästä. Lapseni taas juoksi sen 4 kilsaa innolla ja se meitä kaikkia nauratti. 

Myös joka päivä oli uimista ja saunomista. Yhtenä päivmä ystäväki haki meidät katsomaan Espoon isoa omenaa. Ja siellä pää pyöri vaan ympyrää ja enkä voinut keskittyä mihinkään. Menin aivan sekaisin siellä. Se oli paljon isompi ku Tampere. 

Sieltä Isosta Omenasta löysin ihanan Tove Jansson kirja ja lapseni löysi Autot elokuva kirjan. Sitä kirjaa luettiin paljon. Todella paljon. Joka ilta ja se toi valtavasti iloa plus lähensi meitä. 

Koko loma lähensi meitä ja naurettiin ihan tyhmille jutuille. Ja puolisoni sai omaa aikaa kunnolla vihdoin viimein. Vaikka olikin töitä.

 

67E99CEC-EB0B-429B-A0B1-3DDFDC7250E7.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Siis tää ykkös juttu kesän helteille

Keskiviikko 13.7.2022 klo 11.50 - rakkaudella saara

Onko tuttu tunne, että pullo ei anna muutaman tunnin jälkeen kylmää juotavaa. No tähän on ratkaisu. Puolisoni osti muumi kuvan takia minulle uuden Sigg X moomin H&C one Light together 0.55 l ja arvatkaa mitä. Laitoin siihen juomaa ja lähdin matkaan. No matka oli pitkä ja tuli kauhea jano niin Se juoma oli vieläkin todella kylmää. Siis olen todella ihmeissään, koska aina juoma on muutaman tunnin kuluttua lämmintä niin nyt ei ole. 

Siis pullo pitää hyvin kylmänä juotavat ja se on todella hyvä. Siis suosittelen. Niin kuin sigg sivuila lukee, että juomapullo pitää hyvin juotavat kylmänä ja kuumana niin se pitää paikkansa. 

Eli jos mietitte sitä hankkivansa niin siis hankikaa oikeesti. Ette pety. Ainoa miinus on että pulloa ei saa pestä pesukoneessa.  Ja toi kuva on niin söpö. Kuvastaa minua ja puolisoani hyvin. Ja tietty, kun se on muumia. 

Hintahan on noin 50e. Voi olla jossain halvempaa.

9B2DDFD5-5DB0-4049-BBF1-939053F7E8A8.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

IHANA KESÄ

Sunnuntai 3.7.2022 klo 16.31 - rakkaudella saara

Siis nyt on ihanaa, vaikka onkin kuuma ilma. Eilen olin ensimmäistä kertaa linnanmäellä ja huomaan, kuinka minun pelot enemmän vaan pahenee. En siis melkeen uskalla yhtään mihinkään laitteesen, kun ajattelee aivan liikaa niistä. Huomaan, kun kaikki muut menee iloisena laitteeseen nauttimaan. Linnamäki on parempi paikka silti, koska laitteet on paljon hurjempia kuin Särkänniemessä. Siis minä ehkä ensin säikähdin Linnanmäellä, koska tuntuu lentävän niissä laitteissa.  Ostin sieltä pehmon ja syötiin herkkuja.

Ainiin käytiin myös Sealife katsomassa kaloja. Lapsi tykkää todella paljon kaloista ja haluaisi tuijottaa niitä pitkään. Se oli myös upea kokemus.

Tämä kesä on silti ollut paras. Ollaan oltu Nuuksiossa viikon. Siellä myös kävin Nuuksion kansallis puistossa kävelemässä. Näin samalla peuraan. Vähänkö ensiin säikähdin, koska luulin sitä karhuksi. Huusin heti lapselleni, että tule tänne, tuolla on jotain. Onneksi vaan oli peura. Sit uitiin ja nautittiin kesästä. Oli todella virkistävä loma. 

Nyt kohta myös mennään Tukholmaan ja vietetään siellä hauskaa. Meillä on paljon shoppailu rahaa ja myös siellä käydään huvipuistossa. Pitäis koko loma suunnitella vielä kertaalleen tai siis valmistautua siihen.

Nyt ollaan kipeitä ja makoillaan vaan kotona.  Kolme viikkoa ei ole mitään menoa tavallaan. Paitsi valmistautua Tukholman reisssuun. Täytyy hommata kaikki tieto. 

Ja pitää vielä käydä Särkänniemessä, koska meillä on sinne kausikortit. Pitää vielä nauttia siitä ilosta. Halvemmaksi kumminkin se tuli, kun hommasi ne. 

Kommentoi kirjoitusta.

Moi

Sunnuntai 12.6.2022 klo 9.51 - rakkaudella saara

Taas nähdään. Minulla alkoi kesäloma ja olen siitä todella iloinen. Kevät on jollain tasolla ollut rankka, koska stressin kautta tuli jaksoja päälle. No nyt on kaikki hyvin. Olen myös tutustunut uuteen kaveriin jolta olen oppinut adhdn saloja. Nyt huomaan, miten se vaikuttaa minun arkeeni. 

Esim, jos lasken jonkun tavaran käsistä alas niin en sitten sitä enään muista. Etsin omia tavaroita monta kertaa päivässä. Siihen menee itseseen hermot, koska siihen etsimiseen menee paljon aikaa. Sitten välillä on vaikeaa aloittaa, viedä loppuun asti ja nekin tehtävät voi hyvin unohtua. Vaikka myös adhd on voima vara hyvällä tavalla. Silloin saat paljon tehtyä, kun olet sillä päällä. Myös työt onnistuu, koska on paljon energiaa. 

Olen siis saanut kiitettävää palautetta töistä. Olen kuulemma hyvä työntekijä

Kommentoi kirjoitusta.

Vuodet vierii ja aika menee hurjasti eteenpäin

Tiistai 17.5.2022 klo 6.27 - rakkaudella saara

Siitä on aikaa, kun olen teille kirjoittanut. Minulla on ollut kaikenlaista. Olen ollut töissä, hoitanut lastani, parisuhdettani ja kotiani. Aika menee niin nopeasti, että ei ehdi edes kissaa sanomaan. 

En ole hirveästi kertonut, että myös minun lapseni on erityislapsi ja se vie enemmän arjessa aikaa kuin normaali lapsi. En ole halunnut, jostain syystä kertoa, mutta nyt kerroin. Välillä olen niin sokea, että en huomaan hänen vaikeuksiaan, mutta sitten kun pysähtyy arjessa niin sen huomaa.

Mutta minulle siis kuuluu hyvää ja huomasin tänä kevään aikana monta asiaa. Toinen asia on, että minä innostun todella nopeasti jostain asiasta ja sitten puhkeaa hypomania. Sen jälkeen, kun on hypomania ohi, niin mennään todella nopeasti väsymyksen puolelle. Väsymys ei kestä kauaa vaan palautuu nopeasti normaaliksi. Hypomaniassa minä käytän energiani todella viisaasti. En käytä mihinkään turhaan ja huomaan aika nopeasti sen ja sitten siihen puututaan. En enää pelkää tätä sairautta vaan hyödynnän sen kaikella tavalla. Myös se ei ole este mihinkään vaan päin vastoin. Olihan se isku kasvoihin, kun sain tämän diagnoosin, mutta helpottava. 

No työssä on kiva käydä ja siitä nautin todella paljon. Yksi tehtävä minulle olisi itselleen. Luota itseesi ja omiin taitoihin. Minua jännittää edelleenkin töihin meneminen ja sen takia minun päässäni voi tulla monta estettä töihin menemiseen. Eli en halulla ota töitä, mutta kun otan ja menen töihin niin siitä taas innostun. Sen jälkeen otan lisää töitä ja huomaan silloin taas, että osaan tehdä niitä töitä mihin minut on määrätty. Hoitotahoni sanoi minun jännitykselleni syyn. Syy on, että en pysty ennakoimaan tulevaa ja se kuuluu autismiin. Autismi henkilöiden pitää tietää etukäteen mitä tulevan pitää ja miten siellä toimitaan.  Tiedon ennakoimisella ne osaavat toimia miten pitää. Eli yksi ohje on, että tee vaan töitä, että totut tai tämä on minulle ohje. Miksei ehkä muillekaan.  

 

Kesä on nyt siis tullut. Mitä sinä aiot tehdä kesällä? Minä aion käydä huvipuistossa, hotelli lomalla. Minulla on siis kaksi kuukautta kesälomaa eli aion nauttia täydellä teholla. Myös käyn salilla ja uimassa. Olen nyt käynyt salilla säännöllisesti ja saanut siitä enrgiaa ja hyvää mieltä. Hyvä minä!

D2B76938-3EB7-464A-A9A9-5FF40A735BDE.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Heippa kaikille

Tiistai 22.2.2022 klo 9.58 - rakkaudella saara

On kulunut varmaan kaksi tai jopa kolme kuukautta, kun en ole kirjoittanut. Olen siis ollut todella kiireinen ja omissa ajatuksisaan oleva. Minä sain töitä nolla sopimuksella siis keikka työtä eläkkeen rinnalla. Olen todella hämmentynyt, että joulukuussa, kun sain heti työhaastattelu ajan niin siinä tiesin et sain sieltä töitä. Keikkaa riittää, kuin myös muille jakaa. Saan siis tehdä 800e yhteensä kuukaudessa keikka tuloa, jotta eläke ei vaarantuisi.

Eka työkeikka oli tammikuussa ja siitä se sitten lähti. Olen hirveä jännittäjä. Jännitän jokaista keikkaa mihin menen ja siksi menetin yö unet. No lääkitystä nostettiin ettei tulisi sekamuotoista jaksoa. Se on siinä vähän vaarana, koska nyt on paljon enemmän stressiä. No jokaisen keikkaan kun menen niin kumminkin tykkään siitä todella paljon. Olen ollut kerran isommassa keittiössä tiskaajana, mutta se ei ollut minun paikkani. Olen siis koulu -ja päiväkotisiivoja, myös sain toisen homman eli tiskaajana. Opin siis nopeasti miten kovassa tahdissa siivotaan kouluja ja nyt tässä opettelen samalla tiskaajan hommia. Loppujen lopuksi olen huomannut, että olen nopea oppimaan ja muistamaan. Myös kirjoitan päiväkirjaa kohteista, että muista vielä paremmin. Nyt on ollut lomaa ja huomenna taas tiskaajan hommiin.

Olen siis todella ihmeissään, että jännityksestä huolimatta olen vaan hypännyt työmaailmaan ja enkä sen kummemmin ole miettinyt. Siis todella ihmeisssään, mutta en jaksaisi tehdä ilman eläkettä tätä hommaa, vaikka kuinka kivaa tämä on, mutta samalla todella rankkaa. Mutta sellaista.

Olen muuten voinut hyvin, vaikka menetin hetkeksi yö unet. Ne saatiin korjattua ja lääkkeet toimii. Taas pelkään, kun menen verikokeisiin niin maksa arvot olisi pielessä. Se tarkoittaisi, että toimiva ahdituksen ja myös kipulääke otettaisiin pois. No yritän kumminkin miettiä ihan muita asioita, kuin sitä. Samalla toivon, että kaikki olisi kunnossa. 

Minä olen ostanut kaikenlaista ja myös olen saanut säästöön. Ostin uuden Nintendo Switchin pelin, joka on Pokemon Pearl. Sain sen mukana hienon julisteen ja figuurin joka meni lapsen leikkeihin. Olen pelannut sitä nyt yli kymmenen tuntia viime perjantaista lähtien. Aika hyvä saavutus adhd ihmiselle. Kun äskön nostettiin adhd lääke ja huomaan myös samalla sen, että se toimii todella hyvin se annos. Syön siis Elavansea ja sen vaikutus kestää todella pitkään. Iltaan saakka ja uni rytmi saatiin sen avulla kuntoon. 

Sitten ostin Ihanan Muumi olkalaukun. Pelkäsin, että siihen ei mahtuisi avaimet, muumi passi kotelo eli kaksi passia, sitten pieni lompakko ja aurinkolasi kotelo joka ei ole hirveän iso. Todella hyvin mahtui ja olen maailman onnellinen. Nyt saa taskuista pois tieltä ja saa myös kesällä kannettua kaikki tärkeät. Olen niin onnellinen. 

CB734364-8FEF-4D7C-AD90-38AC782F0D72.jpeg

Myös sain todella ihanan ystävänpäivän lahjan puolisoltani. Se oli ostanut kaikenlaisia herkkuja ja sitten se osti uuden kaulaketjun mun arvokkaaseen koruun. Meinasi itku tulla. Se siis koru on muumi

hääkoru, joka kuvastaa minua puolisoani. 

59B3AB97-7783-4B4C-AE94-DC16F63D70232.jpeg

D5CB5A56-C28E-4912-8CA8-51DBE4999B30.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »