Vuodet vierii ja aika menee hurjasti eteenpäin

Tiistai 17.5.2022 klo 6:27 - rakkaudella saara


Siitä on aikaa, kun olen teille kirjoittanut. Minulla on ollut kaikenlaista. Olen ollut töissä, hoitanut lastani, parisuhdettani ja kotiani. Aika menee niin nopeasti, että ei ehdi edes kissaa sanomaan. 

En ole hirveästi kertonut, että myös minun lapseni on erityislapsi ja se vie enemmän arjessa aikaa kuin normaali lapsi. En ole halunnut, jostain syystä kertoa, mutta nyt kerroin. Välillä olen niin sokea, että en huomaan hänen vaikeuksiaan, mutta sitten kun pysähtyy arjessa niin sen huomaa.

Mutta minulle siis kuuluu hyvää ja huomasin tänä kevään aikana monta asiaa. Toinen asia on, että minä innostun todella nopeasti jostain asiasta ja sitten puhkeaa hypomania. Sen jälkeen, kun on hypomania ohi, niin mennään todella nopeasti väsymyksen puolelle. Väsymys ei kestä kauaa vaan palautuu nopeasti normaaliksi. Hypomaniassa minä käytän energiani todella viisaasti. En käytä mihinkään turhaan ja huomaan aika nopeasti sen ja sitten siihen puututaan. En enää pelkää tätä sairautta vaan hyödynnän sen kaikella tavalla. Myös se ei ole este mihinkään vaan päin vastoin. Olihan se isku kasvoihin, kun sain tämän diagnoosin, mutta helpottava. 

No työssä on kiva käydä ja siitä nautin todella paljon. Yksi tehtävä minulle olisi itselleen. Luota itseesi ja omiin taitoihin. Minua jännittää edelleenkin töihin meneminen ja sen takia minun päässäni voi tulla monta estettä töihin menemiseen. Eli en halulla ota töitä, mutta kun otan ja menen töihin niin siitä taas innostun. Sen jälkeen otan lisää töitä ja huomaan silloin taas, että osaan tehdä niitä töitä mihin minut on määrätty. Hoitotahoni sanoi minun jännitykselleni syyn. Syy on, että en pysty ennakoimaan tulevaa ja se kuuluu autismiin. Autismi henkilöiden pitää tietää etukäteen mitä tulevan pitää ja miten siellä toimitaan.  Tiedon ennakoimisella ne osaavat toimia miten pitää. Eli yksi ohje on, että tee vaan töitä, että totut tai tämä on minulle ohje. Miksei ehkä muillekaan.  

 

Kesä on nyt siis tullut. Mitä sinä aiot tehdä kesällä? Minä aion käydä huvipuistossa, hotelli lomalla. Minulla on siis kaksi kuukautta kesälomaa eli aion nauttia täydellä teholla. Myös käyn salilla ja uimassa. Olen nyt käynyt salilla säännöllisesti ja saanut siitä enrgiaa ja hyvää mieltä. Hyvä minä!

D2B76938-3EB7-464A-A9A9-5FF40A735BDE.jpeg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini