Ihana kesäloma Nuuksion Kansallispuistossa

Torstai 14.7.2022 klo 14:12 - Rakkaudella saara


Meille tuli kesäkuun alussa kirje, että meidät valittu kesäkuun reissuun Kansallispuisto Nuuksioon. Siitä heti alkoi työn valmistelut ja kun ne oli tehty niin lomAkin koitti. Lähdin lapseni kanssa kahdestaan, koska puolisollani oli työt. Minua jännitti hirveästi, koska en ollut pitkään aikaan matkustanut ilman puolisonia. Se on siis nero matkustamisessa. No matka päivä koitti ja junaan astuttiin. Meitä oli Espoossa vastassa mahtava ystävä joka auttoi minua loma asioissa. Hän tiesi missä se hotelli on ja se saattoi meidät sinne. Oli ihanaa nähdä hänet. Oli paljon juttua.

Lapsenikin tykkäsi minun ystävästäni. Hän jutteli sille paljon. Juna matka sinne meni todella nopeasti. Ei ollut yhtikäs pysäkkiä, missä pysähtyisi.

Siitä Espoon juna-asemalta matkasimme bussilla Nuuksioon. Se oli ihanan maaseudun keskellä. Siis houkkattaisi muuttaa sinne, koska Espoon kaupungista ei ole pitkä matka. Eli kumminkin. Sielu heti lepäsi. Lapseni nukahti heti bussiin. Niin kuin aina. Pysäkkejä ei ollut paljoakaan ja tajusimme et bussi pysäkiltä on 2 kilsaa käveltävää. No meille kävi tuuri, kun olimme bussi pysäkillä niin siellä tien sivulla oli auto joka kuljetti pienen matkan hotelliin. Olin niin onnellinen siittä pienestä matkasta. 

Huristimme siis kohti hotellia ja huomasin et hotelli oli aika vaatimaton. Silti hyvä vaikka oli vanhan näköinen. Siellä meidät ilolla otettiin vastaan ja pääsin pian hotelli huoneeseen. Siinä välissä kaverini lähti kotiin. 

Sen päivän ohjelma oli vaan tutustuminen ja syöminen. Saatiin siis vatsat täyteen. Ja oli todella hyvä fiilis. Lapsikin tykkäsi valtavasti. 

Mitä huomasin tällä lomalla niin oli aina ruokailuissa jälkiruoka. Joka oli sika hyvää. Ja ruuat muutenkin oli hyvää.

Sitten yhdessä loma ohjelmassa oli, että mentiin Nuuksion kansallispuistoon kävelemään noi 4 kilsan lenkki. Siinä samalla näin peuran ihan läheltä, vaikka ensin luulin sitä karhuksi. Oli todella virkistävää kävellä luonnon siimeksessä ja nauttia ihanasta säästä. Lapseni taas juoksi sen 4 kilsaa innolla ja se meitä kaikkia nauratti. 

Myös joka päivä oli uimista ja saunomista. Yhtenä päivmä ystäväki haki meidät katsomaan Espoon isoa omenaa. Ja siellä pää pyöri vaan ympyrää ja enkä voinut keskittyä mihinkään. Menin aivan sekaisin siellä. Se oli paljon isompi ku Tampere. 

Sieltä Isosta Omenasta löysin ihanan Tove Jansson kirja ja lapseni löysi Autot elokuva kirjan. Sitä kirjaa luettiin paljon. Todella paljon. Joka ilta ja se toi valtavasti iloa plus lähensi meitä. 

Koko loma lähensi meitä ja naurettiin ihan tyhmille jutuille. Ja puolisoni sai omaa aikaa kunnolla vihdoin viimein. Vaikka olikin töitä.

 

67E99CEC-EB0B-429B-A0B1-3DDFDC7250E7.jpeg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini