Hyvää Uutta Vuotta

Keskiviikko 5.1.2022 klo 12.24 - rakkaudella saara

 

Noniin joulut ja uuden vuodet on vietetty. Meillä meni todella hyvin. Oltiin jouluaatto ja joulupäivän puolisoni vanhemmillani. Oli todella hauskaa. Ennen sitä meidän kotonamme, kun aamulla herättiin niin Meidän pikku neitimme pääsi aukaisemaan meidän kaikki lahjat. Hän oli todella innoissaan. Aina, kun paketteja oli enemmän avattu niin tahti vaan koveni koko ajan. Se oli hauskaa katsoa. Hän sai joululahjaksi radio-ohjattava autot elokuvasta salama mcueen, kyniä, värityskirjoja, herkkuja, papereita askarteluun. Eli ihan kaikenlaista hyödyllistä. Minä sain taas uuden vedenkeittimen, Nintendon travel case homma, joka oli animal crossing kuvioitu, kirjoja ja arpoja. Oli todella hyviä lahjoja myös. Olin jokaisesta lahjasta todella kiitollinen, esim. vedenkeittimestä varsinkin. Vedenkeitin on siksi hyvä, koska sen kahva on todella tukeva ja siinä pystyy valitsemaan veden lämpötilaa mihin haluaakin. No jouluaattona myös käytiin yhdessä pulkkamäessä ja syötiin todella hyvin. Seura oli mitä parhaimmasta päästä.

 

Joulupäivänä meillä oli auto lainassa ja se sammui keskelle kaupan pihaan, kun oltiin hakemassa lapselle uutta luistelukypärää. No puolisoni joutui muutamalta kysymään, kunnes ihana pariskunta pystyi auttamaan. Saatiin siis virtaa autoon ja matka jatkui. Haettiin silloin myös puolison veli kotoa viettämään joulua anoppilaan.  Kun oltiin perillä niin autoa ei saanut vielä sammuttaa, koska mummi vei vielä roskia. Puolisoni oli silloin kuski. Kun ne oli saapunut roskiksen reissulta, niin sen jälkeen mentiin luistelemaan. Hyvin pysyin pystyssä nyt. Pääsin vähän eteenpäin siellä ja enkä kaatunut, vaikka tuntui siltä. Meidän neitimme, oli pettynyt luistelu reissulta. Kuulemma se ei mennyt niin hyvin, kuin edellisellä kerralla. No edelliseltä kerralta oli kulunut vuoden verran, niin ihmekös ei pysynyt pystyssä. No hän antoi periksi ja alkoi vähän itkemään. Me toki lohdutimme häntä ja olo siitä nopeasti helpottui. Seuraavalla kerralla paremmin. Sen jälkeen oli tonttu käynyt mummilassa ja papalla. Neitimme piti etsi roikkuvia yllätyspaketteja ympäri taloa. Niihin, oli paketoitu pikku autoja ja nameja. Hän tykkäsi todella paljon niistä. Kaikkea siis kivaa meillä oli joulupäivänä ja aattona.

 

Myös meidän neitimme kokeili hiihtoa. Minun mielestäni meni todella hyvin Ekaksi kerraksi, mutta neidin mielestä taas ei mennyt hyvin. Syyksi, että kuulemma kaatuilee liikaa. No pitäisi vielä sen itsetuntoa kohottaa jollain tavalla.

 

Uutena vuotena tehtiin hampurilaisia ja katsottiin leffaa. Myös Elli näki kaveriansa ja oli todella hauskaa. Uuden vuoden aatto meni liian nopeasti ohi, mutta se ei haittaa. Aina tällaiset jutut pistää ahdistamaan, koska tajuaa et liian nopeasti aika menee ihan oikeasti. Joka vuosi, kun mennään ohi niin tahti vaan kiihtyy nopeudessaan. Kymmenen vuotta sitten, olin vasta 15-vuotias. Mihin se aika on mennyt.  Johonkin, mutta mihin. No jotain hyvää kymmenessä vuodessa on tapahtunut niin pikku neiti. Niin hyvä, että meni nopeasti ohi.

 

Puput voi hyvin. Neitimme on alkanut niitä kiusaamaa ihan kunnolla. Nyt yritämme keksiä kaikenlaisia keinoja, jotta puput saisi olla rauhassa. Puputkin sai joululahjan. Helistimiä, leluja ja namia. Ne tykkäsivät todella paljon niistä. Kanelista on tullut jo todella iso ja murros ikäinen. Se astuu Mantelia ja Manteli ei taas tykkää siitä. Meitä kaikkia naurattaa, että Manteli saa nyt kostonsa, kun se kiusasi ensin Kanelia. Voi niitä kahta. Mantelista on leikkauksen jälkeen tullut ihan syli vauva ja huomion kipeä.  Se koko ajan haluaa seuraa ja rapsutuksia. Myös hän pesee Kanelia koko ajan. Se on niin suloista.  Myös hän pesee erilaisia pehmoleluja. Niin ihania ovat.

rakkaudella Saara

5FFC0FC5-3170-4259-83A3-62A2077781E9.jpeg

2D30C2D1-BE3C-4268-85F7-CEE5EB265321.jpeg85193C44-83DF-4912-970A-E979D8DC7144.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!

Torstai 23.12.2021 klo 13.35

Kuukausi sitten aloitettiin avaamaan joulukalentereita jännityksessä. No nyt joulu on koittanut ja kuinka nopeasti se tuli. Olen ihan hämilläni, kuinka nopeasti aika menee. No on tapahtunut kaikenlaista. Olen saanut eläkkeen rinnalle keikkatyötä, jotta saisin raha talouden kuntoon. Ja kuinka jännittävää se on. Olen nähnyt unta, kun olen tehnyt töitä, mutta minua pelottaa todella paljon. Pelkään, että en osaisi tai saisi sellaista tulosta mitä minulta vaaditaan. Varmaan panikoin ihan liikaa ja murehdin, vaikka pitäisi olla onnellinen. Sen näkee, sitten tammikuussa miten menee. Pitää siis hankkia työvaatteet ja kaikki mahdolliset paperit.

 

Joulukalenterista on tullut paljon kaikenlaista kivaa. Olen käyttänyt ahkerasti niitä, mitä on tullut. On tullut siis, rasvoja, pesuaineita kasvoihin ja vartaloihin. Ne tuoksuvat todella hyvältä ja tekee ihan raikkaaksi ihon. Haluaisin ostaa seuraavana vuonna saman kalenterin. Todellakin on rahan arvoinen.

 

Huomenna siis juhlitaan joulua anoppilassa ja avataan joululahjoja. Uskon saavani todella paljon lahjoja nyt ja sitten joulun jälkeen yrittäisin olla kuukauden verran ostamatta mitään. Onnistuisiko se minulta. Ainakin voin yrittää ja haastaa itseäni. Säästää vaan rahaa, vaikka puoli vuotta. Pitäisi suunnitella kesän loma matkan ja se maksaa kivasti. Siihenkin siis tarvitsee rahaa. Onneksi sain töitä niin paranesi tilanne. Sitä odotellaan ja toivottavasti haaveet toteutuisivat, että työt onnistuisivat ja oppisin. Sekä saisin rahaa kasaan ja saisin kaiken korjattua kaiken.

 

Mutta haluan toivottaa kaikille Hyvää Joulua. Rakkaudella Saara

A42A28A2-17D6-46F4-8CA2-DAD669537BC6.jpeg

 

Kommentoi kirjoitusta.

KANIKIRJA

Keskiviikko 15.12.2021 klo 9.53 - rakkaudella saara

Minulla on ollut todella pitkään kiinnostus kunnollisesta pupun hoidosta ja hyvästä hoidosta.
Kävin Tampereen Messuilla syksyllä ja ostin Lemmikki kanin yhdistyksen kanin omistajan opas kirja. Minä luin se todella nopeasti ja jotain jäi puuttumaan. Siis kaipasin, jotain palavasti lisää. Se on tietty enemmän kaneista tietoa.

Siksi etsin netistä palavasti parempia kanin omistajan opuksia ja löysin tämän kanikirjan
vahingossa. Minulla oli suuret odotukset sitä kirjaa kohtaan, koska edellinen jo jäi vajaaksi
tiedoiltaan, vaikka oli selkeä teksteineen.

Nyt posti toi tämän kirjan ja olen nyt lukenut sitä. Olen todella hämillään, että kuinka
paljon tietoa pieni kirja voi sisältää. Siinä on kaikki tiedot kaneista ja vielä lisä tietoa.
Lukemista siis riittää. Ja aina, kun jokin asia kaiverruttaa niin siihen aina voi palata uudestaan. Sen tiedon löytää helposti.

Siinä kerrotaan selkeästi ihan kaikki mitä kanista voi löytyä. Jopa heinän laadunnasta
kerrotaan, että markettien ruoka ei ole ihan parhaimmista päästä mitä voisi pupulle antaa,

Esim. minä rakastan kanikirjan yhtä osiota paljon ja se on ruokailu. Miksi valitsin sen osion,niin se on juuri tärkein osio kanin hoidosta.

Kanikirjasta otettu lause; koska kanin ruuansulatus toimii poikkeuksellisella tavalla, oikea
ravinto on ensisijaisen tärkeää. Siis minun mielestä, TODELLA TÄRKEÄÄ!

Monet ostaa markettia ruokia, joissa voi olla paljon muutakin mitä kaneille ei SAA syöttää,
esim. siemeniä. Kani ei ole siementen syöjä vaan heinän syöjä. Myös monet siksi hankkii
marketeista niitä niin hinta ja helppous. Pitäisi lailla kieltää markettien ruuat. Ihan oikeasti
minun mielestä pitää. Marketeista ette saa mitään hyvää.

Kanin siis pääravinto on heinä! Eli sen ruokavalio koostuu niin, että 80 prosenttia heinää ja
murto osa pellettiä ja tuoreita. Itse panostan siihen laatuun ja mistä se ruoka tulee. Plus miten se tehdään. Meillä syödään ykkösherkkua pellettiä ja nyt saa hyvää kortista heinää puuilosta. Kannattaa kyllä loppujen lopuksi heinä tilata ihan tilalliselta. Kannattaa siis oikeasti lukea tämä kirja, jos on vähän tietoa mitä ruokaa kannattaa ostaa ja mistä.
Myös kanin luopumisesta tai hankinnasta puhutaan kirjassa todella hyvin.

Laitan oman mielipiteen, joka on, kania hankittaessahan niin pitää miettiä todella
tarkkaan pystyykö pitämään loppuun asti ja tarjoamaan sitä mitä tarvitsee. Kani ei siis pidä '
olla kenenkään yhden joululahja vaan siihen täytyy oikeasti kunnolla sitoutua. Kanin hoito on
koiran hoidon tasoista, mutta paitsi et ulkoilut puuttuu. Sille pitää antaa aikaa ja paljon
rakkautta. Myös laadukasta ruokaa pitää olla. Jos tulee äkkinäinen elämän juttu joka estää
kanin pitämisen niin ei ole itsekästä antaa toiseen perheeseen vaan pitää myös hyvällä
tavalla luopua.

Kirja on ihanan pienin ja taipuisa eri lukemisen tyyleille. Myös sen hintakaan ei ole paljoakaan. Maksaa noin 23 e. Sen voi joka Sarin Arikin sivuilta suoraan tilata jota suosittelen. Laitan linkin alas.

Tämä tekijä todellakin tietää paljon kaneista ja tutkinut asiaa.

YHTEISTYÖSSÄ: SARIN ARKKI www.sarinarkki.fi

täältä pystyy tilaamaan

57C5251E-EDA8-446F-8CD3-23CF8E8CCB06.jpeg
D17DBDEC-FE87-47E6-B80D-6D251055D536.jpeg1665136F-CBE3-4BD9-BA17-D994A936C0B0.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän matkustelu, mihin mentiin silloin

Sunnuntai 12.12.2021 - saarakaroliina


Kesäkuun alussa me lähdimme Naantaliin. Meillä ei ole autoa omistuksessa niin lainattiin anoppien autoa. Oli ostettu loma jo Black Fraideylta tarjouksena ja suunniteltiin loma siis kesäkuun alkuun.

Odottaminen oli pitkä aika ja odotimme kesäkuun alkuun, kunnes se tuli. Me olimme kaikki niin innoissamme, että nopeasti pakattiin auto ja lähdettiin aikaisin aamulla. Matka kesti noin kaksi tuntia. Hauskaa oli autossa istua, mutta minua myös pelottaa moottori tiet. 

No aluksi autolla ajettiin ohi Urjalan Makeistukku ja päätettiin mennä vasta paluumatkalla sinne. Auto matka Naantaliin meni nopeasti ja niin nopeasti, että ei ollut vielä hotelli huone valmiina. Niin lähdettiin sitten hetkeksi Turun keskustaan Hansaan. Mitä eniten odotin, oli 100 vuotinen lelukauppa, joka oli sisältään todella suuri. Sieltä ostin minun matkamuistoni, joka oli pehmolelu koira. Sitä on nyt niin kiva halia. 

¨

Seuraavaksi mentiin Hansaan ja se oli niin sokkeloinen et ei viihdytty edes kauaa vaan lähdettiin nopeasti pois. Hansan kauppakeskuksen sokkeloista, kun päästiin, niin löydettiin kauppatori. Kauppatori oli paljon isompi verrattuna meidän kauppatoriimme. Sieltä löysin itselleni käsintehtyä teetä ja lapseni halusi kakka leivoksen ja niin sai hän. Ilme oli sama, kuin leivoksella. 

Viimeisin asia, mitä tehtiin Turun keskustassa, oli kupla tee kauppa. Se oli ihanan pieni kauppa, jossa oli vieras kielinen myyjä. Puoliso osaa niin hyvää englantia, että se asioiminen sujui todella hyvin. Otin makeahkon kupla teen. Lapsi tykkää eniten kuplasta, kun teestä. Halusi jokaisen kuplan syödä ja se meitä nauratti. Olin itse aika väsynyt niin palattiin hotellille.

Mitä muuten lapsi sai lelukaupasta niin ison hiekkalaatikko auton. Se ei ole sillä pahemmin leikkinyt, mutta silloin siitä tykkäsi, niin ostimme sen. Se oli myös todella hämmentynyt, koko kaupasta. Eikä osannut valita oikealla nopealla tahdilla, mutta ei tarvinnut. Olisi halunnut ostaa jokaisen. 

Ja kuinka me olimme lomalla niin kaksi yötä ja kolme päivää Naantalin hotellissa. Hotelli on kympin arvoinen.

No, kun palattiin hotelliin niin hotelli huone oli valmis. Ai, että kuinka kaunis se oli ja ihanan iso. Myös ne sängyt olivat valtavan pehmeitä. Rakastuin siis huoneeseen ja otin sen kunniaksi pienet torkut. 

Torkkujen jälkeen mentiin kokeilemaan Naantalin hotellin omaa kylpylää. Olin vielä vähän kireä niin hermoni suli kylpylän ulkoaltaassa. Ihan, kuin olisit ollut kreikalla, kun lilluit siellä ulkoaltaassa. Se oli jokaisen pennin arvoinen. Myös muissa altaissa kävin, mutta paras oli ulkoallas. En vaihtaisi tätä kokemusta koskaan. Eli suosittelen kaikille. Kumpa olisi saanut siitä kuvaa, mutta ei voi ottaa kännykkää altaaseen. 

Mitä lapsi tykkäsi olla altaalla, niin se rakasti sitä. Halusi koko sukella. Polskia ja uida. Hän oli silloin maailman onnellinen lapsi. Onneksi annetaan hänelle tällaisia kokemuksia.

Naantalin Hotelli niin se soveltuu todella hyvin lapsi perheeseen. Meno oli rauhallista ja eikä ollut väärää bilettävää häiritsevää porukkaa. Ruoka oli todella sopivan makuista eli aamu ja iltapala. Nam.  Sisustus on ihanan rauhallinen ja asiakaspalvelu mahtavaa. Meitä sen aikana palveltiin hyvin ja lasta otettiin todella hyvin huomioon. Varsinkin hovimestari, joka antoi taika keksiä lapselleni. Viihdytti siis todella hyvin lasta ja osaava on lasten kanssa. 

Myös Naantalin kylpylä sijaitsee todella rauhaisalla paikalla ja siellä on hyvä kävely maastot plus puistot. Eli suosittelen lämpimästi. 

Toinen PÄIVÄ:

Nukuttiin yö todella hyvin. Kukaan ei pitänyt ääntä naapureissa ja oli ihanaa herätä rauhallisuuteen. Oli kova nälkä kaikilla, niin päätettiin mennä aamiaisella. Siellä pöydät notkuivat todella paljon herkuista. Oli niin paljon kaikkea, että taidettiin unohtaa pöytä tavat ja syödä kaikkea. Lapsi söi ensin innoissaan, kunnes nälkä katosi. Sitten lähdettiin muistaakseni uudestaan uimaan tai autolla Turkuun toiselle syömäpaikalle.  

Jjs, Burgess oli siis meidän toinen lounas paikka. Minne pääsi todella hyvin autolla. Minulla ei ollut ehkä korkeat odotukset, kun nälkääkään ei ollut hirveästi. No tilasin nyhtö burgerin, sitten tilattiin liha lautanen, missä oli eri makuisia juttuja lapselle. Sitten puoliso tilasi itselleen burgerin eri makuisen ilman lisukkeita. Tilaus tehtiin todella nopeasti eli päästiin todella nopeasti syömään. 

Maistoin Ekan haukun ja tajusin, miksi tätä hehkutettiin. Se suussa niin hyvin suli ja oli maku nystyröitä räjäyttävä kokemus. Söin äkkiä sen ja tilasin toisen vielä. Menkää ihmeessä sinne. Nam! Nyt kyseinen firma tulee nyt 3.11 Tampereelle käymään. Oli todella viihtyisä ravintola myös. Lapsi rakasti sipsejä, kun tilasin niitä vahingossa. 

Ruokailun jälkeen lapsi pääsi harrastamaan kiipeilyä. Ei hirveästi vielä uskaltanut kiipeillä, kuin vaan matalissa paikoissa niin ei oltu siellä kauaa. Uudestaan mennään, kun on isompi. 

Loppu loma me uimme, shoppailtiin ja syötiin hyvin. Plus nukuttiin paljon, jos ehti.  Käytiin myös toisena iltana Rossossa syömässä ja se oli huono kokemus. En suosittele. Kaikki oli liian mauttomia ja kuivaa. 

Missä siis meidän pupumme oli, niin vietiin se Faunattareen hoitoon. Siellä on hyvää hoitoa ja palvelua. Me tykkäämme ja aina tilaa. Koskaan ei olla saatu huonoa palvelua sieltä. Ja sopivan hintaista. 

Loma meni todella nopeasti ja kotimatkalla mentiin Urjalan Makeistukulle. Sieltä ostettiin vie pieni määrä makeisia ja syötiin niitä kotona telkkarin äärellä, kun olimme lomalta palattu. 

Kommentoi kirjoitusta.

Kahvin tuoksua ja joulu siivousta

Keskiviikko 8.12.2021 klo 13.44 - rakkaudella saara


Joulu lähestyy nopeaa tahtia ja uuden vuoden vaihtumista. Jos tätä vuotta mietin niin loppujen lopuksi olen onnellinen minun mielestäni. Minulla on ollut enemmän tasaisia hetkiä, kuin kaksisuuntaisen jaksoja. Syksyllä tuli kuormittuminen ja yksi lääke provosoi niin tuli sekä muotoinen jakso, joka nyt koko ajan väistyy sivumpaan. Minä tai puolisoni huomaa aika nopeasti, jos sellainen tulee. Minulla tulee, esim. kauhea osto hinku. Säästäminen ei onnistu ja mielialat vaihtelevat nopeasti. Eli tulee paljon riitoja, joista en tykkää yhtään. Sekä ADHD:ni korostuu tai sen impulsiivisuus. Kauhea soppa siis. 

No kumminkin olen yrittänyt pitää rytmiä yllä. Herään 6–8 maissa aamulla ja alan siitä hommiin. On todella ihanaa kumminkin herätä. Ahdistusta esiintyy vähemmän, mutta silti täytyy sen kanssa taistella. Joskus minulla on ihan hullun lailla oleva kuoleman pelko. Aina, kun koen jotain iloa tai jotain, josta voisi riemastua niin sitten tulee ihan järkyttävä kuoleman pelko. Vaikka kuolema on joskus aiheellinen niin silti en haluaisi sitä murehtia koko elämäni. Haluaisin silti nauttia niistä riemuista, jota koen elämässäni. 

Eli sitten, esim. siivoan kunnolla vapaa päivinä. Nautin siivoamisesta kunnolla. Jos en ole väsynyt. On ihanaa pestä pyykkiä ja haistella kunnolla niitä puhtaita pyykkejä. Tai pyyhkiä kaikki liat ja ajatella et siinä oli elämäni sotkut. Minulla ei siis puutu mielikuvitusta.

Muuten käyn työpajalla ja olen vaan. Haluaisin vaihtaa työpajaa, koska ei siellä ole mitään ohjelmaa. Ne ohjaajat ei patista mitään tekemään niin olen koko ajan kännykällä. Ja siinä ei taas ole mitään järkeä. Myös se tuo suunnatonta paniikkia, kun menen sinne. Paniikki sitten aiheuttaa turhia riitoja ja huonoa oloa. Uskon kyllä, että saan paikkaa vaihtaa. Onhan se vapaa ehtoista toimintaa tavallaan.

Ja arvatkaa mitä! Minulla on kelassa hakemus meneillään pysyvästä työkyvyttömyys eläkkeestä. Pääsenköhän pysyvälle, jos olen ollut kuntoutustuella 6 vuotta ja vuoden sairaslomalla. Kela on kyllä aika nihkeä loppujen lopuksi, mutta toivotaan et onni sois nyt. Ja se myönnettäisiin. Onhan hyvä lääkärin lausunto siellä. Olin siis sitä varten neuropsykiatria lääkärillä ja todella taitava olikin. Se osasi selittää todella hyvin.

Myös se lääkäri määräsi minulle uuden kipulääkkeen. Siitä riemastuin, koska minulta poistettiin vanha kipulääke pois. Se oli syy miksi syksyllä tuli sekamuotoinen jakso ja sitten minun terveysasemani lääkäri ei määrännyt sitten uutta sen tilalle. Vaan sanoi, että harrasta liikuntaa. Se auttaa kipuihin. No minulla on hyvä tasoinen arkiliikunta. Voisi enemmänkin panostaa liikuntaa, mutta ei se aina auta kipuihin. Jos tulee paha kipu kohtaus niin siinä sitten vaan hampaat irvistäen ollaan. Niin sitten kysyin uudestaan minun hoitavan tahon mielen lääkäriltä ja se antoi uuden kipulääkkeen, vaikka se sanoi ensin et liikunta ensin. En minä vastusta liikuntaa, mutta ei se ole auttanut minun selkäkipuihini. No keväällä sitten ajattelin alkaa uintia harrastaa, jos ei ole kiireistä. On sitten ihanaa myös testata uutta Applewatchia siihen hommaan. 

Mutta näin paljon tekstiä tuli ja olikin paljon asiaa minulla. Siis seuraavaan kertaan ja minulla on silloin jo yksi kirja arvostelu ja puhutaan pupuista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulusiivous, joulu, hauskuus, työhaastattelu

Kaneli voitti pet näyttelyssä baby sarjassa luokkavoittaja tittelin

Torstai 2.12.2021 klo 9.29


Eilen oli sellainen päivä, mitä odotin jännityksellä pitkään ja hartaasti. Kuukausi sitten innostuin vielä pupuista enemmän ja halusin uuden tulokkaamme kanssa kokea pupu näyttelyn. No sopivasti sellainen löytyi ja niin päätin pienellä summalla osallistua siihen. Olisin voinut maksaa enemmän. Ja me osallistumme Pet eli lemmikki näyttelyyn, koska Kanelilla ei ole hyväksyttävä väri. Se on siis väriltään Kaneli ja se on ranskalupilla ei hyväksytty väri. Olisin halunnut ulkomuoto näyttelyihin, mutta emme voi tälle mitään. Joskus sit.

Siitä jännitys alkoi. Voittaako pupu. Osaanko sinne ja osaanko siellä olla. Osaanko toimia oikein vai ei. Monta kysymystä kuukauden aikana lauloi päässäni. No kaikki oli turhia. Minä osaisin sinne mennä kaverini ja lapseni kanssa. Ja helppo oli siellä päästä alkuun. Kantokopat laitettiin näyttely pöydälle, mistä sit assistentti hakee. Kaikki kantokopat pitää olla numeroitu. Siellä oli aika moni konkari jo ja minä olin ensikertalainen.

Kaiken ihanaksi sain sinne uuden parhaan kaverini mukaan. Olin kysynyt sitä liian myöhään, mutta hän halusi ensimmäistä kertaa nähdä minut ja tulla sinne. Oli mahtavaa hänen kanssaan. Se on niin mukava kaveri, että juttua lensi. Kiitos kun tulit minun ja lapseni seuraan. Kiitos. Olet ihana.

No sitten kun kaikki tulijat oli tullut niin 10.00 aloitettiin arvostelut. Minä menin sivuun ja kun tulin kantokoppien luokse niin kaneli oli poissa. Säikähdin vähäsen, mutta huomasin et se oli tuomarin pöydällä jo. WAua! Kaneli ei tykännyt käsittelystä, mutta tuomaria se ei haitannut. Me yhdessä sitä arvostelua katseltiin ja odotettiin arvostelu lipuketta.

Oli hauskaa ja ihanaa katsella, kun se oli tuomarin pöydällä. Ja fiilis oli sellainen, että tästä vie tulee jotain.

Kaneli siis sai 91 pistettä eli todella hyvä saavutus. Olisi ehkä pitänyt olla vie paremmat, mutta ensikertalaiseksi tämä meni todella hyvin. Jess! Olin jo tästä niin onnellinen, mutta on vie kohta palkintojako. Katsotaan mitä tulee.

Päivä meni siis odotellessa ja hauskaa oli kyllä. Vaikka ei olisi jaksanut odottaa niin minulla oli hyvä seura. Oli myös tuomareiden ruoka tauko ja siitä jäi ruokaa, niin ostin sitten ruuan minulle ja tyttärelleni. Hyvää oli.

Palkintojen jako oli 15 maissa ja ARVATKAA MIITÄ. KANELI ON BABY SARJAN LUOKKA VOITTAJA. Eli hän on lupaava nuori ja voitti siis sen oman luokan puput. Ai kuinka ihanaa. Itkin siis onnesta. Olisin itkenyt kunnolla, mutta en viitsinyt. Vaikka pokaalia emme saaneet, niin tämä on kunnon saavutus.

Suosittelen siis kaikille pet luokan näyttelyä. Ensikertalaiseksikin pääsee hyvin sisälle mukaan. Se ei siis ole vaikeaa. Puput laitetaan riviin tai rinkiin kantokoppineen ja siitä assistentti hakee tuomarille ne yksi kerrallaan. Ja arvostelun saa loppujen lopuksi sitten kantokopan päälle. Eli on helppoa. Ja päivä aina menee odotellessa. Ja kannattaa aina varmistaa kanit huolella. Nytkin oli monen tassut likaisissa ja huonokuntoisia. Tai oli laihoja kaneja. Eli 5 pisteet ovat tärkeitä arvostelussa ja sinä pystyt niihin hyvin vaikuttamaan. Muista se! Hauskaa näyttelypäivää.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukuun toinen päivä

Torstai 2.12.2021 klo 9.12 - rakkaudella saara

100EE5A3-5723-425C-9418-C12B117D50C22.jpeg

Mitä hienouksia olette saaneet nyt joulukalenterista. Minä olen saanut puhdistusvoin, camomillan tuoksuisen ja sit olen saanut mansikan tuoksuisen suihkugeelin. Kaikki on siis the body shopin joulukalenterista. Rakastan niitä tuotteita. 

Odottako joulua innolla? Mitä olette jo suunnitelleet. Minä rakastan joulua. Olen jo puolison kanssa miettinyt yhdessä, mitä joululahjaksi annamme jouluna lapselle.

Lapsi odottaa innoissaan joulua. Haluaisi jo kovasti joulun saapuvan, koska haluaisi jo avata joululahjoja. No pian hän saa ne lahjat ja herkut.

Olemme myös harjoitelleet graavi lohen tekemistä ja hyvää on tullut. Sopii hyvin sit joulupöytään.

Mitä olemme siis pienelle hankittu lahjoja?  Hope Ry lahjoitti meille muutaman lahjan. Labryntti peliä, ryhmä hau kirjaa ja kaikkee muuta. Kiitos heille, kun antoi meille joulun. 

Sit olemme hankkineet autot elokuvan Salama Mcueen radio ohjattavan auto. Eli muutaman lahjan hänelle on haankittu. 

Myös muita kivoja uutisia.

Lääkärini päätti hakea minulle pysyvää eläkettä. Olen siis ollut määrä aikais eläkkeellä. Kerran minulle haettiin pysyvää, mutta se ei mennyt läpi. Olin kai liian nuori, vaikka ongelmat on samanlaisia. No katotaan myöntääkö kela vai ei. Ihmettelen, että jos ei mene läpi. Olenhan 6-7 vuotta ollut määrä aikais eläkkeellä. 

Sit sain uuden kipulääkkeen, koska edellinen provosoi minun mieltäni. Olin maassa, kun se lopettiiin, koska pelkäsin et toista samanlaista ei löydy. No lääkäri ehdotti toista lääkettä ja heti sanoin et kokeillaan. Odotan siis innolla, jos se auttais kipuihin. 

Toinen lääkäri vaan sanoi minulla, että harrasta liikuntaa. Emme määrää sinulle kipulääkkeen. Liikunta kyllä joskus auttaa, mutta se ei auta jos on kova kipu kohtaus meneillään. Ei se innosta mennä kävelemään, mutta arkiliikunnassa kävelen paljon. 

Sellainen on Fibromyalgia, mutta odotan innolla avantoa. Se auttaa tosi paljon mieleen ja kipuihin. Myös sen jälkeen nukutaan hyvin. 

Sit minun diagnoosti on päivitetty eli näillä mennään ja eikä tule uusia testejä. Koska uskotaan, että samat haasteet on minulle vielä haasteita.

Todella 

E14A3A74-038A-4F21-8E39-0D61C6F091E3.jpeg

hyvä lääkäri. Tuli luottavainen olo. Katsotaan tuoko kela saman fiiliksen vai itketäänkö kun ei myönnä.

E1B3B8BF-D3D3-416F-8EA6-B7B3A353E8AF.jpeg

Myös nyt on hyvä jakso menossa, koska olen nähnyt uusia kavereita. Maanantaina tuli helsingistä erittäin mukava ihminen. Hänellä on myös autismi ja khyll heti palaset loksahti paikoilleen. Olisi voinut olla pidempään meillä. Meillä tuli niin paljon juttua. Myös huomasin, että itse voisin olla rohkeampi. Eikä pelätä sitä jos tietää jostain asioista enemmän. Ja nauttia enemmän elämästä. Unohtaa kaikki muut ja keskittyä niihin mikä on mieluisin. No kun kelan päätös tulee niin sit voin kai rentoutua. 

32B0EFE0-0A71-4E97-A127-082CFEEE6E0D.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Voi minua!

Maanantai 4.10.2021 klo 9.23 - SaaraKaroliina

Mä unohtelen kaikkea. ihan mitä vaan unohdan. Sitä se kuormittuneisuus teettää. Kumpa jo alkaisi aivot nollaantumaan ja toimimaan kunnolla. Tänään unohdin lapsen pipan ja hanskat ensin. No sen unohduksen huomasin rappu käytävällä. Sitten kun ulos päästiin niin huomasin, että olin unohtanut kaulurin joka on nyt tärkeä kylmälle säälle. No eiku uudestaan hakemaan sisälle.  Joudun aina menemään rappusia, koska ei ole hissiä. No sen saatiin kotona ja bussi odotti pysäkillä ja me juostiin siihen niin lapsi huomasi, että toinen hanska puuttuu. Eiku bussista pois ja etsilmään. No se löyty pihasta ja sit takaisin bussi pysäkille. No oltiin päiväkodissa ja iloittiin päikyssä et lapselta oli lähtenyt hammas eilen illalla. No kun olin saanut riisuttua niin tajusin, että ei meidän pidä olla täälä. Vaan neuvolapsykologilla eli eiku vaatteet taas päälle ja menoksi. Aivoit ei siis yhtään toiminut tässä aamussa. Ja nyht kirjoittelen siitä neuvolapsykologin vastaan oton penkillä. Tällä vaan voi seuravaaksi vaan nauraa. 😂❤️😂❤️ Minä kirjoitin yksi päivä minun ahdistuksestani. Se menee näin: 

Ahdistus olet minun mörköni

Joka päivä sinä kolkutat ovelleni ja ilmoitat tulevasi mieleeni. Sinua pelkään, mutta yritän taistella sinua vastaan. Miksi sinä kiusaat minua. Miksi en saa elää onnellista elämää ilman mörköäni. Miksi olet olemassa ja kiusaamassa muita. Miksi tuot ahdistavia ajatuksia, joita sit pelätään kovasti.

Ahdistus mörkö voisitko lähteä ja jättää minut rauhaan. En kaipaa sua tai voisinkin kaivata jos kääntäisit ajatukset ja tunteet toisinpäin. 

Älä pliis enään kiusaa minua.  Olen kokenut kovia ja pitääkö niistä jäädä niin syvät arvet jotka aina sun avullasi kummittelisi.  Miksi en voi vaan mennä eteenpäin. Tai meen, mutta miksi ne aina ne arvet kirvelee kun koen jotain hyvää.

Minua on yritetty raiskata. Koulu kiusattu, koska olen se oudoin tyyppi joka tietää kaiken. Huostaan otettu lapsi joskus. Onhan nää rankkoja asioita, mutta silti yritän näitä kohdata. Vaikka kohtaaminen vie välillä enemmän satuttaa ja tekisi välillä paeta vaan kaikkia asioita niin silti en pakene. EN TIEDÄ miksi? .  Olenko liian rohkea kohtaamaan niitä. Olenko joskus tarpeeksi vahva unohtamaan nää asiat. En tiedä. Sen näkee sit joskus.

Aika rankkaa tekstiä ahdistuksesta mutta joskus toi on totta. 


Muuten minulla nyt lomaillessa menee hyvin. Kaneli on ollut nyt meillä viikon ja todella hyvin kotiutunut. Niin yllättävän hyvin, että ihmettelen. Sen tekemisiä on hauska seurata ja eikä ole niin säikky kun aluksi oli. Minun mielestä se on vähän myös kasvanut. Sekä sillä on ollut kiinnostusta mantelia kohtaan. Eli nuuhkattaa mantelia häkin läpi, mutta erillään vie pidetään. Ensi viikolla on Mantelin leikkaus. Vähän jännittää.  ToivottavaSTI kaikki menee hyvin. 

Kommentoi kirjoitusta.

Elellemme eläin vauva kuplassa.

Torstai 30.9.2021 klo 4.58

Joutuu taas kirjoittamaan, koska teksti hävisi ikävästi.

7E6B1BFA-C82F-4662-B747-D1DA47A808B7_1_201_a.jpeg

Eli meille muutti puhdas ranskanluppa tyttö nimeltään kaneli. Se on sopeutunut hyvin ja manteli on ottanut sen hyvin vastaan. Pientä astumista siis on mutta se menee kai ohii kun manteli leikataan kahden viikon päästä.

Kaneli on vähän vielä arka ja ujo, mutta pikku hiljaa rohkaistuu. Hauskan pullea pörröinen kaveri. Kovin energinen myös.  Hauskaa on seurata sitä. kanelin väritys on kellanvaalea kaneli siitä se nimikin lähti matkaan mukaan. Vahingossa löysin ilmoituksen netistä missä oli kaneli ja sen sisarukset ja minä rakastuin heti ensi silmäyksellä.  Kaneli siis on puhdas ranskanluppakorva kani eli sillä on paperit.  Voisin ehkä puhua koko päivän kaneista. hahaha

27B407D4-1F30-47BD-A307-C972697D2BED.jpeg

Siten yks päivä ostin itselleni uudet juoksulemkkarit ja kävin teatterissa katsomassa naytelmää sirkus joka kertoi eri tunteista. Lapsi tykkäsi siitä tosi paljon ja rupesi teittyjä asioista matkimaan. Myös maistoin suolaista vohvelia jonka täytteebä oli kana taco.

F6E9025B-E5DF-4495-90CA-C61D05556173.jpeg

Niin tukihenkilö toimintq loppui kokonaan niin hän antoi läksiäislahjan mulle. Meinas tulla itku sen aikana kun viimeisen kerran näin hänet.nää kaksi vuotta oli parasta aikaa hänen kanssaan tyskennellä.  No asiat muuttuu ja minä kehityn koko ajan eteenpäin kohti 30 vuotta,

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy tulee kovaa vauhtia.

Keskiviikko 1.9.2021 klo 13.24 - rakkaudella saara

Kaikkea on tapahtunut. Siis oikeesti ihan kaikkea. Puolisoni on ollut lomalla ja parhaimpia aikoija on ollut. Ollaan oltu kylpylässä. Kohta mennään huvipuistoon. Ja sit on ollut muutenkin todella hauskaa. Myös loman avulla olen saanut tutustua puolisooni uudelleen ja rakastua vie enemmän häneen. On loman aikana ilosta itketty, koska loppujen lopuksi kaikki menee todella hyvin. Niin hyvin, että meinaisi uskoa. Ehkä myös välillä liian pelottavan hyvin ja eikä ole pystynyt nauttimaan sit ihanasta onnesta. Mutta sen tiedän, että olen rakastunut oikeaan mieheen. Se on niin ihana isä lapselleni ja mahtava puoliso. 

Myös ostin uuden tietokoneen joka tuntuu parremmalta kuin vanha. Paremmat näppäimet. Ja on todella nopee, mutta joo mitäs vie.

Lapsen asiat rytkähti kunnolla eteenpäin hyvällä tavalla, Ja oma vointi on ollut vielä todella hyvä vaikka on ollut vähän kuormittuneisuutta. Kun minä kuormitun niin minuun ei saa hirveesti kontaktia tai voin tiuskia jokaisesta asiasta ehkä. 

Työpaja on nyt kaksi kertaa viikossa ja en tiiä jaksakson sittenkään. Pitää katsoa pitääkö tauon vai ei. 

Kani voi hyvin. Hän on edelleen kova määräilemään. Hän on nyt saanut kaikenlaisia leluja ja herkkuja. Myös ollaan ostettu lisää ruokaa hänelle niin kuin kuuluukin. Ja kohta myös aijotaan ostaa sille uusi häkki. Semoinen kaksi kerroksinen puinen häkki. Ollaan mietitty karkaako se ulos siitä puisesta häkistä mutta sen näkee sit. 

ED1BCCB3-7132-4492-9339-5A6F169641F8.jpegtää on muuten hyvä uutuus vaikka onkin kuva hassusti, mutta Kauramaito Dumblen maulla. Nam

6039ED02-B71A-4682-9A2D-7183ED3BED4D_1_201_a.jpeg

ja myös tää oli hyvä lisä tälle kuulle. Olen odottanut Animal crossing SANRIO kortteja muutaman kuukauden. Nyt ne tuli suomeen ja sai ostettua. Ihanaa. Jos joku ei tiedä amiibo korteista niin kannattaa katsoa googlesta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän Loman loppu häämöttää

Keskiviikko 28.7.2021 klo 10.38 - rakkaudella saara

5 viikkoa kotona lomalla pikkuiseni kanssa. Aluksi oli pelottavaa jäädä kotiin, koska ei tieä mitä se loma tuo. Olin väärässä. Lapseni on ollut aivan ihana tässä lomassa vaikka vähän haasteitakin on ollut. 

Ollaan oltu sirkuksessa, särkänniemessä, shoppailtu, puistoiltu, käyty Hoplopissa ja rannalla. Eli ollaan kaikenlaista tehty. MIltein joka päivä jotain. Lapsen luonne muuttui tosiin hyvään suuntaan ja se on auttanut sit tässä lomassa. 

Mutta nyt tää viikko menee hitaasti, koska ens viikolla on jo kaikenlaista minun asioiden liittyvää.  Haluaisin jo päästä taas työpajalle ja nauttimaan normaalista arjesta. Khyll se sieltä vie tulee vastaan. Mennään jo keskellä viikkoa. 

Voin sanoa, että paras kesä on. Ja siksi en ole ehtinyt kirjoittamaan.''

57BB87C9-95BB-4432-9154-1195AA382188_1_102_a.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Isoja elämän muutoksia

Tiistai 1.6.2021 klo 15.08 - saarakaroliina

Kaksi vuotta on kulunut nopeasti ja voin sanoa että huonoa aikaa oli. Oli vääriö lääkityksiä jotka passivoitti minut liikaa ja siksi en kykenyt mihinkään. Painoa tuli huimasti ja väsymys paino raasti kasvojani.

No nyt tämän toisen vuoden aikana on alettu lopettamaan ylimääräisiä lääkkeitä ja sen myötä kuorituduin aivan uudestaan. Persoonani ja energisyyteni palasivat takaisin. Olen päässyt siis tekemään paljon asioita, mutta ei ollut vielä täydellisesti asiat. No miksi, no?

Söin vie ketipinoria vuoden verran, kunnes kuukausi sitten alettiin mun pyynnöstäni lopettamaan sen myrkyn. Huomasin sen lopetuksen jälkeen, että hei mä jaksan ja olen näin energinen. Sen jälkeen adhd oireet palasivat ja nyt sain vihdoin viimein toivomani lääkkeen. Mitä olin pitkän aikaan toivonut, mutta entinen lääkäri ei halunnut jostain syystä määrätä. Toivottavasti kaikki loksahtaa paikoilleen tästä ja eikä tuu lisää ongelmia vaikka nekin on ihan toivottuja.  Nyt toinen etappi on saada painoa tippumaan ku sitä on ekaa kertynyt paljon. Tosi paljon.

Nyt kaiken olen tehnyt ja nyt elän vaan elämää. Pian pääsen lomalle ja hengahdän. Hengähdän kaikki raskaat asiat pois. Anna nyt mun elämäni nauttia tästä hetkestä. Myös olen alkanut oppimaan elämään elämääni ja arvostamaan pikku hiljaa itseäni. Olen hauska lapasellinen ja positiivinen. Tosi positiivinen vaikka elämä on potkinut välillä todella lujaa. En anna vastoin käymisille voimia vaan vahvistun niissä. Otan niistä opit ja kokemukset ja nautin elämästä. 

IMG_30602.jpeg

Työpaja on aivan mahtava asia mitä olen kaivannut elämältä. Se tuo sisältöä ja pystyy

keskittymään vain itseeni. Unelmia tulee eli uusia unelmia ja usko itseensä vahvistuuu.

IMG_3059.JPG

IMG_3066.jpeg

Käytiin myös facerin kahvilassa, Nam. Otin vadelma mousse piirakka ja khyll olin sen jälkeen taivaissa. Kannattaa mennä kokeilemaan ja maistelmaan vaikka olisikin kallista.

IMG_5766.JPG

Tämä nallukka on tullut erittän rakas. Ostin sen puoli vuotta sitten ähtäristä muistoksi. Oli huikea reissu.

Kommentoi kirjoitusta.

vuosi kului miks hiljenin niin siihen oli hyvä syy

Keskiviikko 12.5.2021 klo 18.03

Vuosi kului, mutta miksi hiljenin niin on ollut rankkoja hetkiä. Ei silleen, että minun voinnissani olisi ollut suuria muutoksia niin lapsen kanssa on ollut vaikeeta. Sillä oli tasan vuosi sitten kunnon uhma oireet ja ne vaan jatkui ja jatkui. Päivästä toiseen ja toivoin er ne joskus olisi ohi niin ei ollut niin nopeeta mitä itse olisin odottanut. Kaikki voima varani meni lapsen kiukutteluihin ja raivo kohtauksiin. Kummiskin en ollut koskaan silleen vihainen lapselleni vaan olin aivan puhki illalla kun menin nukkumaan. Sit myös veriarvot heitteli ja painoa tuli yhden lääkityksen takia yli 30kg ja se harmitti minua.

Nyt se lääke lopetettiin ja katsotaan tippuuko paino takaisin missä se olikin. Mutta kaikenlaista hyvää on myös tapahtunut. Minulta poistettiin paljon lääkkeitä eli minut oli lääkitty liikaa joka liikaa passivoitti minua.

Onneksi valoa on näkynyt tunnellin päässä ja olen nauttinut sellaisista asioita mistä nautin. Työpajastani ja rakastan pelata nintendo switchillå ihan hulluna. Kerrankin keskityn johonkin niin hyvin että sitä kannattavaa jatkaa. Jopa toisen nintendon eli minulla on nyt lite ja switch. Tuo khyll erillaisia peli maailmoja että oleb aivan lumoutunut..

Eli ei mitään ihmeempää. Nyt seurailen vointia, koska nää lääkemuutokset on keholtaan suuria et voi joskus mennä sekin mönköön.

Kommentoi kirjoitusta.

Matka muumitapahtumaan kaksi viikkoa sitten

Tiistai 25.2.2020 - rakkaudella saara

Olin odottanut  kauan, että pääsisin kokemaan muumi tapahtumaa joka järjestettiin helsingissä. Muumitapahtuma oli uudesta muumi ohjelmasta eli Moominvalleysta. Tapahtuman pää juttu oli, että siellä näytettäisiin kaksi jaksoa elokuva teatterissa enakkoon.  

Lähdimme siis aikaisin kohti helsinkiä kauheassa jännityksessä ja suurilla odotuksiöl

Kommentoi kirjoitusta.

Seikkailua kohti muumilaaksoa

Lauantai 1.2.2020 klo 11.14

Olen menossa tohon tapahtumaan ja enkä malta odottaa sinne saakka. No onneksi se on pian. Kun tuli ensimmäistä kertaa julkaisu Moominvalleysta niin sen ensi näytökset oli tampereen talolla ja tietenkin menin sinne tapahtumaan. Siitä on nyt vuosi ja oli sairaan ainutlaatuinen kokemus.

Kohta julkaistaan Moominvalleysta uusi kausi niin finnkino julkaisee ennakkoon kaksi näytöstä ja minä meen katsomaan. Odotan innolla uutta kautta muumeista.OFFICIAL_Moominvalley_Finnkino-2020-portrait-FI-15Jan2020.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Parhaat äänenvaimennus kuulokkeet sony wh‑1000xm3

Lauantai 30.11.2019

En siedä jotain ääniä eli olen ääniherkkä. Välttelin monia paikkoja kunnes puolisoni keksi ostaa minulle kuulokkeet jotka vaimentaa ääntä ja on maailman paras ostos.

Testailtiin paria tai muutamaa kuulokketta ja sit päädyttiin Sonyn malliin joka on Sony WH-1000xm3 jotka parhaiten vaimensi äääntä72518128-06F3-41AD-9CEE-F3F31224DE5B_1_105_c.jpeg.

Nää sony on ollut parhaimpia. Hyvä akun kesto ja vaimentaa todella hyvin. MYös kännykän apin kautta saat säädettyä sinun mieleseksi. 

Olen käytttänyt näitä kaikkialla ja enkä vaihtaisi mallia mihinkään muuhun. Eli pysyisin sonyssa,

Kommentoi kirjoitusta.

Tulipa osteutta nyt uuden repun mitä on miettinyt pari kuukautta

Perjantai 29.11.2019 klo 18.29 - rakkaudella saara

MInulla on kånken reppu joka on toinen versio siitä perus mallista, mutta siihen ei mahdu hirveästi mitään niin rupesin miettimään uutta reppua johon mahtuisi kaiken. Merkisssä halusin pysyä eli en halunnut mitään muuta merkkiä kuin fjårllaven vaikka se olisikin kallis. Minulla oli kaksi mallia mielessä ja en aluksi osannut päättää mitä mallia haluaisin. No nyt tänään kävin partioaitassa ja loppujen lopuksi osasin päättää minkä mallin halusin. Ja malli on Fjårllaven Råven 28 litraa punaisessa värissä.  Siinä repussa on tietokone osakin eli oma luukku tietokoneella ja sit siinä on kaksi vai kolme muuta luukkua. Sika kätsy ja ihana reppu. Myös hinta ratkaisi. Toinen malli olisi maksanut yli kaksi saataa ja tämä maksoi 100 vaan 20 prosentin alennuksen jälkeen. Myös tää sopii minun talvitakkiin eli nyt kaikki on kätsysti samaa näköä eli hyvä asunaiskokonaisuus. Muutenkin nää reput on tosi kestäviä ja laadukkaita ja siksi halusin pysyä samassa merkissä. download-3.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

olen vilkas kuin adhd

Keskiviikko 20.11.2019 klo 11.35 - rakkaudella saara


A74C2CD8-4FD8-4792-8C27-57F8DB110CCC.jpegMinulla on todettu adhd lapsena ja sen huomaa. Jos on joku palaveri niin en vaan meinaa pysyä paikalla silloin. Minulla on lääkitys, mutta ne ei vie kaikkia oireita vaan vähäsen lievittää.  Vahingossa nyt löysin kaupasta lasten osastolta kivan lelun joka voi pitää stressileluna koska se on tyyliltään sellainen niin päätin ostaa itse sellaisen. Ja se voiisi helpottaa palavereissa keskittymistä jos en unohda kotiin sitä. En osaa vielläkään sanoa, mitä se oikeasti pitää sisällään, koska se pitää sisällään kaikkea jotka muistuttaa myös mun muita diagnooseja. Nyt haen päivätoimintaan ja toivottavasti pääsen sellaiseen joka voisi valaista asioita jotka on minulla pimennossa. Oma hoito taho kanssa sano, että päivätoiminta olisi minulle hyvä asia. Kaikki asiat rauhakseltaan ja katsotaan mitä päivätoiminnan tutustuminen tuo. 

Ei kuuluu muuten kummoisia asioita vaan kaikki on pysynyt samana arkena.Whitagram-Image.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rakkaus, joka alkoi ala-asteella

Maanantai 11.11.2019 klo 13.50 - rakkaudella saara

En olisi uskonut koskaan, että vuosien ihastuksen jälkeen rakastuisin siihen ihmiseen. Se on minulle juuri täydellinen. Toista en tarvitse tai kaipaa. Niin kliseinen juttu, että rakkaus voi löytyä niin läheltä nii et on vaikea uskoakaan. Olen  siis ollut tämän ihmisen kanssa tekemisissä melkein koko ikäni.

Olemme siis tutustuneet ja kaveeranneet ala asteelta asti. Lähennyimme ylä-asteella, mutta olimme niin nuoria et päätettiin olla vaan kavereita. Emme olleet silloin varmoja halutaanko oikeasti olla yhdessä ja rakastaa  kuolemaan asti. Sitoutua vahvasti yhteen ja eikä rakastua johonkin toiseen ihmiseen. Annettiin siis toisillemme aikaa kasvaa, mutta sen 4 vuoden hiljaisuuden aikana minusta toiselle miehelle kumppani.. Saimme lapsenkin, mutta tämä lapsen isän kanssa ei juttu luistanut. Päätimme erota, koska emme enään rakastaneet toisiamme vaan olimme satuttavaisia toisille. Ei fyysisesti vaan toinen enemmän tukahdutti minun tunteeni. Hän ei ollut valmis isäksi ja en ole vihainen siitä hänelle. Vaan ymmärrän häntä ja kunnioitan hänen päätöstä.

Kun lapsi syntyi nii tämä ala-asteen hyvä kaveri johon olin ihastunut  koulu aikana niin hän otti yhteyttä minuun. Kysyin vaan kuulumisia ja miten menee. Kysyi, että nähtäisimmekö kahvilassa ja vaihdetaan kuulumisia. Myös chattasimme monta kertaa ennen näkemistään ja kerroin hänelle minun neljän vuoden tapahtumat. Hän tuki ja kuunteli. Ei koskaan jättänyt yksin vaan auttoi minua lapsen hoidoissa ja muutenkin kuunteli mitä mieleni päällä oli. Tapasimme ja tapasimme. Tapasimme monta kertaa ja meidän suhde lähentyi ja lähentyi. Minä en ollut valmis mihinkään muuhun vaikka sainkin tietää et se oli ihastunut minuun uudestaan. Pelästyin, koska en ollut valmis ottamaan isompaa askelta eteenpäin. Vaan peräännyin. En halunnut uhrata meidän ystävyyssuhdetta vaan halusin et olemme vain kavereita. Katsomme miten se etenee ja en kieltänyt et jos löytäisikin hän toisen naisen. Nii ymmärtäisin häntä, mutta hän ei tehnyt niin vaan odotti et koska olisi oikea aika ottaa askel eteenpäin. Siinä meni aikaa ja hänen teki mieli luovuttaa. Ei tehnyt sitä luovutusta vaan hänen mielessä oli ajatus et olemme joskus pari.

Minun tunteeni pikku hiljaa kasvoi ja kasvoi. Olin ymmälläni ja pelko pikku hiljaa väistyisi. Ajatuksia tuli pikku hiljaa ja näimme usein tai viestittelimme joka sekunnin ajan. Vuosi siitä kului, kunnes yksi aamu huomasin et tuijotan sitä ja ajatus oli et en haluaisi sitä pois. Vaan halusin olla hänen kanssaan ja olla hänen kanssaan ikuisesti vaikka pelottaisikin.  Pyysin häntä tulemaan minun luokse ja pyysin häntä jäämään useasti yöksi. Hän nukkui minun vierelläni ja minun oli hyvä olla. Tunteemme kasvoivat ja annoimme niiden virrata teenpäin. Muutaman kerran pelko käski minun ottaa takapakkia, mutta en ottanut. Rakastani oikeasti häntä. Tätä olemme odottaneet ja tätä saimme. Ikuista rakkautta johon me uskomme.

Moni kuulee meidän tarinamme ja moni ei meinaa uskoo sitä tarinaamme. Miten ikuiset tunteet ei koskaan lopahtanut vaikka emme neljään vuoteen jutelletkaan. Ne tunteet vain pysyi ja vahvistui ikuiseksi rakkaudeksi johon minä uskon. Hänen kanssaan haluan olla naimisissa ja kasvattaa yhdessä lapsemme jos myös tuleekin lisää. Ei sitä koskaan tiedä.

Moni varmaan kysyy tai kysyykin miten tämä mies ottaa lapsen vastaan vaikka se ei ole hänen biologinen lapsensa. Nii olen tätä kysynyt häneltä itseltään ja hän vastaa. Koskaan ei tarvitse olla samaa Dnta vaan isäksi tullaan kun kasvaa lapsen elämässä  ja on sen kanssa kaikessa mukana. Se tuntuu, että se on hänelle oikealta lapselta eikä vieraalta. Se on hänen, mutta hän odottaa lapsenkin vastausta. Odottaa siksi, että tuntuuko lapselta samalta. Ja se kunnioittaa ihan minkälaisia vastauksiaan, mutta pitää itseänsä isänä. Rakastaa lastaan ikuisesti.

Kommentoi kirjoitusta.

Mielenterveys potilas on näkymätön maailmalle , Jokeri elokuvasta

Sunnuntai 3.11.2019 klo 12.18 - rakkaudella saara

Kävinkatsomassa Jokeri elokuvaasyntymäpäiväni ja olin kovasti varautunut siihen et saisin siellä vaikka paniikki kohtauksen. No enpä saanutkaan vaaan se elokuva oli ihanan tasainen kertomus. Mistä minä tykkäsin niin siit,että mielenterveysongelmat otettiin esiin ja yksinäisyys voisi tuhota elämän. Jokeri oli yksinäinen ja ihan pohja sakkaa. Kerran hän meni mielenterveys vastaanotolle ja sille kerrottiin et koko toiminta loppuu niin se oli hänen rohmahdus.

download-1.jpgMyös hän ensin luuli, että sen isä on rikas mies joka pyrkii pormestariksi. Se ei ollutkaan vaan äiti oli salannut koko elämänsä, että hänet oli adoptoitu ja sen vanhemmat oli tuntemattomia papereissaan eli ei saanut koskaan siis tietää ketkä on hänen vanhempansa. Hänen adopti äitinsä joutui sairaalaan ja koskaan ei palannut sieltä kosk jokeri tappoi hånet vihansa takia mitä äiti oli tehnyt hänelle. 

Kun se sai kutsun tv ohjelmaan mitä hän oli ihaillut pitkään niin siinä kohtaan hän teki mellakka aloitteen. Hän kertoi siinä ohjelmasssa rennosti kuinka se oli murhannut metro tyypit ja eikä kaduttanut mitään. Miksi se kertoi sen niin hän sanoi et kun hänelle sattuisi jotain niin kukaan ei huomaisi häntä, kun taas jos jollekkin rikkaalle tapahtuu jotain niin koko kansa saa tietää ja kansa huolehtii plus välittää siitä rikkaasta ihmisestä niin pitkään kuin on tarve. Kuinka yksinäisyys voi tuhota elämän. No se ampui sen tv tyypin ja aloitti kanssan kiihottamisen. Kunnes koko kaupunki oli ihan sekaisin ja jokainen asukas oli pukeutunut klovniin. Jokerista tuli keula hahmo mellakoimiseen ja pormestari siinä samalla murhattiin. Pormestarin lapsi jätetiin vain henkiin.

No loppujen lopuksi Jokeri päätyi suljetulle osastolle ja oli tyytväinen tapahtumiin. Ja elokuva oli ihan paras, koska siinä tuotiin sanomaa et kaikki on samalla viivalla vaikka mitä tapahtuisi. Ja kuinka tärkeää on mielenterveyshuolto niille asiakkaille jotka tarvitsevat sitä.

Onneksi joten kuten on hyvä hoito Suomessa mielentervespotilailla ja jotkut tulee kuuluksi ja eikä ole näkymätön maailmalle. Itse olen saanut loistavaa hoitoa poliklinakallani ja minua on kuultu. Nyt minulle haetaan eläkkeeseen lisää vuosia. Katsotaan saanko pysyvän eläkkeen.download-2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »