Ihan huippu talvitakin sain synttärilahjaksi, Fjärlleven Nuuk parka takki

Maanantai 2.9.2019 klo 7.53 - rakkaudella saara

Syntymäpäivä lähestyy pian ja puoliso keksi mitä hankkii minulle syntymäpäivä lahjan. Talvella kärsin kovista kivuista ja huonojen vasrusteiden takia en pysty olemaan kauaan ulkona niin puolisoni keksi et hankittaisiin minulle kunnon talvitakki joka pitää tuulta, vettä ja on sairaan lämmin kovissa pakasissa.  Niin me päädyimme Nuuk parka takkiin, joka täyttää noita kriteerejä.

Hintaa tällä  takilla on 500e eli aika kallis, mutta laadukas. Nyt kroppani ei tuu kärsimään kylmästä ja viimasta paljoakaan eli se tarkoittaa et kipuja voi olla vähemmän, kun on ulkona ja pystyy olla pitempää ulkona. Mitä normaalisti ei välttämättä pysty. Takissa on myös hyvä puoli se, että on paljon taskuja ja yhdet taskut on tarkoitettu käsien lämmittämiseen. 

Seuraavaksi hankitaan sopiva talvi pipo ja reppu. 

Reppu ja pipo tulee olemaan samaa sarjaa kun takki. Olen katsonut reppua ja varmaan päädyn Fjärlleven travel pack reppuun. Se on kuin pieni matkalaukku jossa on kaikki tavaran paikat suunniteltu hyvin, mutta katsotaan vielä mihin päädyn.

fullsizeoutput_1b52.jpeg

Whitagram-Image.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kipu kroonikon elämää

Sunnuntai 1.9.2019 klo 8.50 - saara

Olen vähätellyt paljon minun sairauttani. En halua sanoa ääneen, kuinka kipeä oikeasti olen ja uupunut. 

Siis sairastan fibromyalgiaa eli kroonisen kivun ja uupumuksen oireyhtymä. Nyt minulla on käsi sairaan kipeä, että en saa sitä nosteuttua ylös asti. Myös on hirveän väsy vaikka nukkuu hyvin unilääkkeillä.

Myös ihmettelen, että suomessa ei välitetä vielä tästä sairaudesta vaan täytyy olla työelämässä täysillä mukana. 

Minulla on ollut tämä sairaus yli vuoden ja vuosi sitten sain sen diagnoosin monien tutkimuksien jälkeen. Itse ainaskin en pidä työkuntoisena

Mikä siis on fibromyalgia?

Fibro tarkoittaa sidekudosta ja myalgia kipua lihaksissa. Fibromyalgia aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ohella potilaat kärsivät lepoa antamattomasta yöunesta ja heti heräämisestä alkavasta uupumuksesta. Lisäksi heillä on erilaisia psyykkisen ja neurologisen tyyppisiä oireita. Oireiden kuva ei ole yhteneväinen. Sen vuoksi usein puhutaan oireyhtymästä. On väärin kuitenkin väittää, ettei tällaista sairautta ole olemassa.

Fibromyalgia on yleisintä keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla naisilla. Arvioiden mukaan fibromyalgiaa sairastaa kahdesta viiteen prosenttia väestöstä. Lapsilla ja nuorilla sitä tavataan melko harvoin.

Syyt ja tautimekanismit

Fibromyalgian synnyn syytä ei tiedetä. Luultavasti oireyhtymän puhkeamiseen vaikuttavat monet tekijät, joiden seurauksena syntyy eräänlainen keskushermoston herkistymisilmiö. Usein oireiden alkaminen yhdistetään infektioon, vammaan tai muuhun kipua aiheuttaneeseen tilaan. Joskus paikallisena alkanut kipu muuttuu yleiseksi kipuherkkyydeksi. Esimerkiksi nivelreumaa sairastavilla on melko usein fibromyalgiaan sopivia oireita. Jotkut potilaat kärsivät yliliikkuvista nivelistä, ja joillakin oireyhtymään liittyy sosiaalisia tai psyykkisiä ongelmia. Fibromyalgiaa sairastavilla on usein myös muita sairauksia samanaikaisesti.

Yhdeksi fibromyalgian syyksi on epäilty pitkäaikaisen stressin aiheuttamaa pahaa mieltä ja ahdistusta. Stressin lähteenä voi olla toistuva ja jatkuva ulkoinen ärsyke, kuten stressiä aiheuttava työ, kiire, liikenne, melu, ihmissuhteet, rahahuolet tai työttömyys. Fibromyalgiaa sairastavilla onkin todettu samanlaisia hormonierityksen muutoksia kuin pitkäaikaisesta stressistä kärsivillä ihmisillä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko stressi fibromyalgian syy vai onko stressi seuraus pitkäaikaisesta ja kivuliaasta taudista.

Unen vähäisyys tai huonolaatuisuus on tavallista fibromyalgiaa sairastavilla. Syvän unen aikana aivolisäke erittää kasvuhormonia, jolla on anabolista eli kudoksia vahvistavaa vaikutusta. Jos syvä uni puuttuu, kasvuhormonia ei pääse erittymään. Sairastuneilla on todettu kasvuhormonin erityksen vähenemistä. Fibromyalgian kaltaisia oireita on pystytty saamaan aikaan laboratorio-olosuhteissa, kun koehenkilöiden normaalia unta on häiritty.

Stressin, unihäiriön tai jonkin muun syyn aiheuttamat hormonierityksen häiriöt voivat vaikuttaa keskushermostoon siten, että kivun kokeminen voimistuu. Sairastuneet kokevat usein henkilökohtaiset ja sosiaaliset paineet ruumiillisina oireina, erityisesti kipuna.

Oireet

Fibromyalgian tärkein oire on kehon eri osissa tuntuva lähes jatkuva kipu, johon vaikuttavat erilaiset ulkoiset tekijät. Potilaat kuvaavat kipua kolottavana, jäytävänä, polttavana, kirvelevänä tai viiltävänä. Kipua pahentavat kylmä, kostea ja vetoinen ympäristö sekä psyykkinen stressi. Saunassa kipu lievittyy, mutta saunan jälkeen kivut pahenevat (saunakrapula).

Fibromyalgiaa sairastavilla väsymys, uupumus ja voimattomuus, turvotuksen ja puutumisen tunne ovat myös yleisiä. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen lisäksi heillä voi olla päänsärkyä, kuukautis-, maha- ja virtsaelinkipuja. Monet potilaat kokevat niveltensä turpoavan, vaikka lääkäri ei tällaista havaitsisikaan.

Sairastuneet uupuvat ja väsyvät nopeasti henkisessä paineessa. Lähes kaikki potilaat kertovat kärsivänsä lepoa antamattomasta unesta.

Toteaminen

Fibromyalgian toteaminen perustuu potilaan kokemiin oireisiin ja lääkärin tekemään kliiniseen tutkimukseen. Tautia selvitettäessä on otettava huomioon suuri joukko muita sairauksia, jotka aiheuttavat kipuoireita. Muut samanaikaiset sairaudet eivät kuitenkaan sulje pois fibromyalgian mahdollisuutta.

Potilasta haastatellessa lääkäri kiinnittää huomiota erityisesti kivun käyttäytymiseen eri tilanteissa sekä unen laatuun. Lääkärin on oleellista havaita tietyt kivulle herkät pisteet kehossa. Jotkin kehon paikat ovat sormin painaessa erityisen arkoja. Fibromyalgia ei aiheuta muutoksia laboratoriotutkimusten tuloksissa.

Muita tutkimuksia tarvitaan etenkin suljettaessa pois joitakin uupumusta tai kipua aiheuttavia sairauksia, joita ovat anemia, kilpirauhasen toimintahäiriöt, polymyalgia rheumatica ja vaihdevuosiin liittyvät oireet. Nivelten yliliikkuvuus on myös syytä selvittää. Valitettavasti monet joutuvat loputtomaan kierteeseen erilaisia lääketieteellisiä tutkimuksia. Tätä on koetettava välttää.

Fibromyalgiaa sairastavilla todetaan usein muitakin toiminnallisia sairauksia, joita ovat esimerkiksi ärtyneen suolen tai virtsarakon oireyhtymä, endometrioosi, jännityspäänsärky, krooninen alaselkäkipu, jännityspäänsärky, uupumusoireyhtymä ja masennus. Erityisesti vanhemmilla ihmisillä fibromyalgia voi esiintyä samanaikaisesti esimerkiksi sepelvaltimotaudin, diabeteksen, nivelrikon tai nivelreuman kanssa. Tätä kutsutaan myös sekundaariseksi fibromyalgiaksi.

Hoito

Fibromyalgiaan ei ole olemassa tiettyä kaikille sopivaa ja tehokasta hoitomenetelmää, koska ilmeisesti sairauden syytkin ovat erilaiset. Potilaan omat kokemukset hoitojen vaikutuksista ovat tärkeitä. Monia potilaita helpottaa tieto siitä, että sairaus on yleinen eikä henkeä uhkaava. On helpompi sietää kipua, kun tietää, että ei ole yksin sairautensa kanssa.

Hoidon suunnittelun, toteutuksen ja seurannan perusedellytys on potilaan, lääkärin ja mahdollisesti omahoitajan tiivis ja luottamuksellinen yhteistyö. On tärkeätä katkaista tarpeettomien lisätutkimusten jatkuva kierre, joka kokemusten mukaan johtaa usein turhiin kirurgisiin toimenpiteisiin. Parhaiten fibromyalgiapotilasta pystyy hoitamaan perusterveydenhuollon lääkäri, joka tuntee hyvin potilaansa. Jos fibromyalgiaan liittyy vaikeaa uupumusta, masennusta tai muita psyykkisiä oireita, psykiatrin apuun turvautuminen on välttämätöntä.

Tiedon saaminen fibromyalgiasta on hoidon perusta. Potilaan on hyvä päästä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa fibromyalgiapotilaille tarkoitetulle kuntoutuskurssille. Tämä onnistuu yleensä ainakin työelämässä mukana oleville. Ryhmäopetuksesta on saatu hyviä tuloksia. Kursseilla vähennetään sairastamiseen liittyvää uupumusta, rohkaistaan itsehoitoon ja harjoitteluun. Stressin välttäminen ja mielihyvän lisääminen lämpimillä kylvyillä, hieronnalla ja muilla pehmeillä fysioterapian keinoilla sekä keskusteluryhmät ja psykologinen tuki toimivat yhtenä hoitolinjana. Joillekin sopii elimistön karkaisu kylmällä (avantouinti, kylmäkammio). Liikunta on keskeinen hoitomuoto. Se pitää aloittaa varoen. Sopivia liikuntalajeja ovat kävely, vesiliikunta, pyöräily, tanssi ja hiihto. Tieteellistä näyttöä on erityisesti sauvakävelyn ja Pilates-harjoittelun hyödystä. Liikunnan ajatellaan voimistavan elimistön omia kivun lievitysmekanismeja.

Lääkkeistä on jonkin verran apua muun hoidon tukena. Yhtään fibromyalgian hoitoon tarkoitettua lääkettä ei ole vielä kehitetty. Ensisijaisesti voidaan kokeilla unen laatua ja mielialaa parantavaa lääkettä kuten esimerkiksi amitriptyliiniä (Triptyl ym.). Lääkehoito on syytä aloittaa pienellä annoksella haittavaikutusten välttämiseksi. Lääkehoidon hyöty havaitaan vasta viikkojen käytön jälkeen. Tavallisista kipulääkkeistä on vain vähän apua, mutta joitakin auttaa parasetamoli. Tulehduskipulääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Hankalimmissa tapauksissa kannattaa kokeilla neuropaattisen (hermoperäisen) kivun hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, pregabaliinia (Lyrica) tai gapapentiiniä (Gabrion ym.). 

Ennuste

Fibromyalgian ennuste on hyvä, vaikka parantavaa hoitoa ei ole. Useimpien potilaiden oireet lievittyvät joidenkin vuosien kuluessa. Kivut alkavat vähentyä noin 60 ikävuoden jälkeen. Fibromyalgia ei johda pysyviin elinvaurioihin eikä varsinaiseen invaliditeettiin.

Mahdollisuuksien mukaan on hyvissä ajoin huolehdittava sopeutumisesta työelämään. Esimerkiksi vuorotyö tai vetoinen työympäristö ovat oireita pahentavia tekijöitä. Monet joutuvat kuitenkin hakeutumaan eläkkeelle joko samanaikaisen muun sairauden tai vaikean fibromyalgian aiheuttamien psyykkisten oireiden vuoksi. Eläkkeistä päättävät viranomaiset ovat sitä mieltä, ettei pelkkä fibromyalgia ole pysyvän työkyvyttömyyden syy.

Chronic_pain.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Tamagotchin salaisuudet

Lauantai 31.8.2019 klo 9.36

7E6DE85E-EF0B-4672-A4E8-51C171F8BCAD.pngA941777F-7451-4716-94C9-31BF8F8A7100.png2ECB7542-257A-47B0-849B-8527861AE7F7.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Vain tämä hetki lapseni on pieni lapsi. Tämä lapsi jää ainokaiseksi, mutta se ei haittaa

Torstai 22.8.2019 klo 11.09 - rakkaudella saara

IMG_0688.JPG

Minulla on joka päivä erillainen taistelu. Kun silmäni aukaisen niin nään hymeilevän lapsen ja olen siitä äärimmäisen onnellinen.

Sinua kun odotin niin kaikki asiat oli päin prinkkalaa. Silti en antanut periksi ja uskalsin sun kanssa jokaisesta hetkestä. Vaikka aluksi piti näyttää kaikille, että pystyn olemaan vanhempi sinulle niin loppujen lopuksi kaikki uskoi siihen ja sanoi et olen paras äiti sinulle. Vaikka aluksi jouduimme olemaan 7 kuukautta ensikodissa niin sielä loppujen lopuksi opin paljon asioita. Turha pelätä ensikotia. Se riippuu onko sielä hyvä olla sinun omastasi asenteestasi.

No pitkän mietinnän jälkeen, että haluaisinko sinulle sisaruksen niin tajusin et oma terveyteni ei kestäisi. Niin päätin,että olet minun ainokaineni. En ota sitä riskiä,etttä menettäisin sinut. 

Siksi sanon ääneen, että tämä lapsi on nyt meidän ensimmäinen ja viimeinen. 

Eli vain tämä hetki lapseni on vielä pieni ja sen jälkeen se ei koskaan ole pieni lapsi. No lapseni on vasta kolme vuotias. Onneksi olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Osittain myös olen helpottunut, että se on kasvanut isommaksi ja itsenäiseksi.  Myös tällä hetkellä on epäillys, että lapseni olisi erityis lapsi. Niin siksi on hyvä,että se jää ainokaiseksi. Ota nyt tämä hetki vain ja nauti jokaisesta asiasta kun lapsesi on pieni

Olen myyty jo tälle lapselle. Se on ihanan nauravainen ja iloinen lapsi. Ei koskaan mikään asia häntä paina ja hän on onnellinen, kun saa molemmilta vanhemmilta paljon rakkautta mitä tarvitsee.

PNG-kuva_132.png

Vaikka olisit ilman sisaruksia niin silti sinä voit olla tuplemmin onnellinen. Vaikka äidilläsi joskus on vaikeeta niin silti äiti,on joka hetkessä tukemassa sinua jokaisessa ongelmassa ja elämän tiessä.

fullsizeoutput_129f.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Tosi muumifani olen

Lauantai 17.8.2019 klo 12.09 - rakkaudella saara

OPNG-kuva_13.pnglen ollut kolme vuotta tosi muumifani. Joka päivä kun herään niin katson onko jotain uusia asioita tullut muumimaailmaan. Tai seuraan muuten vaan melkein joka päivä muumi sarjaa kolmesta erillaisesta versioista. Koskaan en ole kyllästynyt vaan haluni ja mieleni haluaa aina nähdä niitä tai haluaa jotain uutta muumi asiaa. 

Lempi asiani muumissa on alkuperää kunniottaen ja muumimamma. Itsekin olen vähäsen muumimamma. 

IMG_2067.jpg

Myös melkein koko asuntoni on muumimaailma. Kaikki on muumia. Petivaatteista lähtien. Myös nukun nyt väliaikaisesti sohvalla, koska olen herkkä uninen ja en saa nukutuksi hyvin ja kunnolla puolison vieressä niin siksi nukun sohvalla

Niin olen saanut aikaseksi makoisan pedin, missä on muumia ja muumipehmoleluja.

IMG_1590.jpeg

Syksylle on myös ihanat muumi lapaset ja tulossa vie pipo ja huivi. Myös löytyy maailman ihanimmat villasukat.

Whitagram-Image.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kotiloiden kuulumisia

Perjantai 16.8.2019 klo 7.30 - rakkudella saara

fullsizeoutput_1a52.jpeg

Surullisia uutisia. Pari kotiloa on kahden viikon sisällä lähtenyt taivaan kotiin.  Enkä tiedä miksi. Muut voi kummiskin hyvin. Poikasia ei ole vielä tullut, mutta odotetaan. Nyt sain siivottua kunnolla terraarion ja seuraava siivous on kahden päästä. 

fullsizeoutput_1a53.jpeg

Tiikerikotilosta on jo tullut aika möhkäle. 

Ja kohta se täyttää kaksi vuotta. Ihanaa. 

1 kommentti .

Postista tuli yllätys

Tiistai 13.8.2019 klo 12.44 - rakkaudella saara

IMG_2013.JPG

Hetken mietinnän jälkeen päätin tilata vielä toisen tamagotchin. Värin valitsin vaaleanpunaiseksi ja se on nyt fairy sarjaa. El mikä ihmeen Fairy niin tamgotchi onnissa on neljä väri joista kaksi on Macig sarjaa ja kaksi Fairy sarjaa. Fairyssa ja Magissa on omat hahmot ja yksi erityinen kenttä molemissa.

No viikon odotin postia ihan malttamattomana, kunnes ilmoitus tuli et paketti saapuu maanantain iltapäivälle. Eli eilen ja olin niin innoissaan, että en muuta pystynyt tekemään. No paketti saapui vasta illalla ja minulle tuli silloin uni. Niin päätin kokeilla sitä tänään.

fullsizeoutput_19f5.jpeg

Tässä ne nyt on. Vaalenpunainen Fairy ja liila Macig. Molemille on jo kerännyt 3000 pointsi rahaa. Liilassa menee kolmas sukupolvi ja pinkissä vasta ensimmäinen. Yhtään travel kenttää en ole vielä saanut auki.

Näissä tamagotchi on versiossa on tullut niin paljon uutta. Saa matkustella, on appi käytössä ja myös yhdistellä toisen tamagotchin kanssa. Koskaan ei siis tule tylsää

Kommentoi kirjoitusta.

Eilen vietettiin Muumin päivää

Lauantai 10.8.2019 klo 12.40 - rakkaudella saara

43752890-a06d-4002-b1b3-2b99ae71e7b9.jpg

Olin unohtanut vallan kokonaan Muumien päivää, mutta onneksi mahtava puoliso muisti sen. Hän ensin lähetti minulle kuvaa ja olin aivan ihmeissään ensin. Pitkän mietinnän jälkeen löysin netistä tietoja, että onkin Muumien päivä jota vietettiin juuri silloin. Ensin puoliso sanoi, minulla et hänellä on pelkkä yllätys juliste. Niin minä uskoin, kunnes hän tuli kotiin jotain muutakin tuodessaaan. Muumien päivä kohdistui alkuperää kunniottaen teemalla ja puolisoni oli juuri siihen liittyvää ostanut uuden mukin jonka nimi on Nuku hyvin. Se on sairaan hieno ihanan tarinan kera. 

96AB9804-F9A4-4EE6-AF9C-49F1003C81B4.JPG

Tässä on nyt se uusi muki. Tarina on sellainen, että Mukin kuvituksena on pitkästä matkasta majakkasaarelle uupunut Muumimamma, joka on nukahtanut telttakatokseen epätavallisen huolettomasti.Vieressä oleva Muumipappa pohtii tulevaa ja valvoo puolisonsa unta.

Rakastan alkuperää kunniottaen sarjaa ja sen kuvitus. Myös sen tarinaa. Se on minun lempi sarja ja kuvituskin.

Olen siis tosi muumi fani jo yli kolme vuotta. En ole kertaakaan kyllästynyt vaan päinvastoin. Haluan katsoa muumi sarjaa uudestaan ja uudestaan. Tarinat olen lukenut muutamaan otteeseen ja olen aina innoissaan uusista asioista. 

2ce3423a-6b92-4eb1-aa5c-9901a85021c42.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Ostin itselleni yllätyksenä kaksi Tamagotchia uudempaa versiota

Torstai 8.8.2019 klo 8.56 - rakkaudella saara

IMG_1768.jpgEn vielä hanki suurempaa lemmikkiä kuin kotilot niin päätin hankkia pitkästä aikaa itselleni virtuuali lemmikin. Ne ei vaadi paljoakaan ja voi harjoitella tulevaisuutta varten jos hankkii lemmikin joka vaatii enemmän aikaa ja huomiota.  Myös Tamagotchi sisältää hauskoja ominaisuuksia, kuten pelejä ja sukupuun kasvattamista. 

Ensin minulla oli tamagotchi 4U ja kyllästyin siihen huonojen ominaisuuksien takia. Yksi päivä halusin taas kovasti pelata tamagotchia niin aloin pelaamaan kunnes aloin puhumaan siitä hyvälle ystävälle. Niin se ehdotti, että hankittaisiin ihan uudet versiot eli Tamagotchi On. Niin me hankittiin ensin yhdet. Ne tuli meille nopeasti ja kunnes niin paljon rakastuimme et hankittiin toinen samanlainen eri värillä joka tulee nyt juuri postiin. 

 Tamagotchilla voi tehdä mitään. Mielikuvitusrajana.

Kommentoi kirjoitusta.

Kalenteri mania Filofax

Keskiviikko 31.7.2019 - rakkaudella saara

Rakastuin vallattomasti Filofaxi järjestelmä kansioon
Se on niin käteväkoska siihen mahtuu niin monta asiaa
Esimpäiväkirjakalenterimuistio ja tietenkin sen avulla 
voi harrastaa bullet journaliaPitää vaan ruveta miettimään 
ideoita mitä tekisikinAinakin olen laittanut sinne jo päiväkirjan
 ja kalenterinSeuraavaksi mietin,miten harrastan Bullet Journalia

Kommentoi kirjoitusta.

Olen Muumimamma

Perjantai 26.7.2019 klo 13.18

Muumimamma on päivästä toiseen positiivisella tuulella ja eikä suutu helposti. Hän tekee päivästä toiseen koti talous asiat ja hoitaa kaikkia olentoja jotta heillä olisi hyvä olla. 

Itse en suutu oikeasti helposti ja olen auttamastta heti muita jos tarvitsee. Myös minun on vaikeaa ajatella negatiivisella lailla ja enkä mitään maailman pahoja asioita. On vaikeaa riidellä joskus jonkun kanssa, koska ei näe mitään riidan aihetta. Myös rakastan hoitaa kotia jos ei ole sellaista jaksoa päällä, että ei saisi mitään aikaiseksi. 

Myös minun lähellä sydäntä on lapset. Jos vaikka ei olisi omia niin silti ne on minun omiani.

Rakastan lasten kanssa leikkiä ja touhuta kaikkea. No nyt olen antanut puolisolleni mahdollisuuksia olla enemmän meidän tytättäremme kanssa. 

IMG_4939.JPG

Muumimamma on minun lempi muki alkuperää kunniottaen kanssa.

Kommentoi kirjoitusta.

Arjen helpotukset

Perjantai 26.7.2019 klo 12.52 - rakkaudella saara

Kerroin viimeksikuinka painopeitto on tuonut helpotusta arkeen.
 Voisin siitä koko ajan hoilottaakoska se on niin taivaallinen peitto
Toinen asia mikäon tuonut minun arkeeni helpotustaniin Filofax 
järjestelmäkansio jossa on kalenteri ja ihan kaikki muut mitä keksit
 niin se sisältää niitäMyös olen innostunut bullet journalistamutta 
ainoa miinus on se et en keksi mitään tällä hetkellä mitä voisin tehdä
 bullet journalin tyyliinNo liityin nyt Facebook ryhmään jos sieltä saisi ideoita
Myös tein Filofaxille ja bullet journalille oman
 sivun johon laitan kaikenlaista
 kivaa ideaakun niitä syntyy

Poistin yhden postauksen vahingossa ja postaus kertoi Daylio sovelluksesta.
Daylio sovellus seuraa kuukauden kerrallaan mielialaasimitä tunteita 
laitatkaanSinä näet sitten onko ollut tasaista vai heilahdustaMikä sen 
heilahduksen sittenkin aiheuttiOnko korjattavissa heilahduksetettä
 saisin kuukauden verran tasaista mieltäNo kaikki tunteen ja heilahdukset 
kuuluu normaaliin arkeenEi kannatta kaikkia tunteita sammuttaa
Myös Dayliossaon salaisia saavutuksiajotka tulee esillekun teet 
aina merkintää sinne sovellukseenMuitakin saavutuksia löytyy.
IMG_1251.jpeg

Mikä on sinun arjen helpotukset?

Kommentoi kirjoitusta.

Rakas Painopeitto, joka on tuonut minulle suurta helpotusta.

Lauantai 20.7.2019 klo 14.00 - Rakkaudella Saara

Kohta tulee vuosi siitäettä hankin itselleni kokeilumielessä painopeiton
Halusin helpotusta illan tai muutenkin turvattomuuteen ja rauhoittaakseni minua
Niin hankin peiton sinun kehostaHintaa oli yli 300 vaikka olikin
 silloin alennuksessaHinta oli suurikoska se on pestävä peitto 
eli voi pestä pesukoneessa jos painoltaan sopii siihen
Miksi pestävä painopeitto niin sen takiakoska minullaon pieni 
lapsi talossajoka
 sotkee kaikki paikat tosi nopeastiNo ei ole vielä sotkenut sitämutta olen
 täi epidemian
 takia joutunut pesemään.
No onko tuonut helpotusta niin voin sanoa,
 että en voisi nukkua ilman sitäSe tuo niin 
turvallisen tunteenAuttaa myös
 nukkumisessa niinettä en nuku
 levottomasti ollenkaanOlen kiitollinen ja 
yllättynyt painopeiton tuomasta helpotuksestaEn 
päiväkään vaihtaisikoska se on auttanut niin paljon minua
Jos oloon levotonniin menen painopeiton alle ja rauhoitun.
 Myös olen seurannut unia toisellakin peitolla eli normaalilla 
niin nukun normaalilla peitolla levottomamminEnkä välttämättä 
pääse hyvään uneen mihin
olisi tarkoitus aina päästä jotta tuntisi
 levänneen kunnolla
Monella ei välttämättä painopeitto autamutta netistä pystyy vuokraamaan sellaisen 
testatakseenVuokraus ei ole kallista ja se on kannattavaa tehdä sillein muuten painopeitto 
voikin olla 
turha ja iso rahameno jos ei toimisikaan sillein miten haluaisi. '
Myös minun painopeitto mahtuu matkalaukkuuni ja painaa vaan 7 kiloa
Kunlähden yökyläilleen Pirkanmaan seudullaniin otan sen aina mukaan
Muuten en nuku hyvin yökyläilemässäMietinettä miten saan vaikka suomen
 sisämaassa kuljetettua jos lähtisi jonnekin hotelli matkalle viikoksi
Vai pitääkö vaan kestää ja nukkua vähän huonommin
Painopeiton paino määräytyy silleenettä omasta painosta 10 prosenttia 
niin voi silloin käyttää myös yöllä nukkumiseen
Joson painavampi 10 prosentistaniin se on tarkoitettu
 vaan terapiakäyttöönkoska tarkoituson päästä pois peitosta omin
 avuinJos sattuisikin jotain vaikka syttyisi tulipalo niin silloin pitää
 itse päästä pois painopeitosta.
Kannattaa ihmeessä kokeilla jos on vaikea rauhoittuatai kärsii 
ahdistuksesta tai jostain muusta
3G4Dy803SEWiGQXlNtbTQg.jpg

3 kommenttia . Avainsanat: painopeitto, nepsy, ylikuormitus, helpotus, tasapaino

Pitkään oli tasaista, kunnes hypomania iski

Keskiviikko 17.7.2019 klo 7.46 - rakkaudella saara

Noin kuukausi sitten minun pyynnöstä nostettiin Adhd lääke ja siinä nostossa on riski et hypomania voi laukaista. Se lääke voi aiheuttaa hypomaniaa ja niin se teki minulle. Oireita nyt minulla on ollut sen lääkkeen noston jälkeen ja ensin sitä seurattiin et meneekö se ohi. Kun se ei ole mennyt kolmessa viikossa ohi niin soitin lääkärille joka totesi et lääkkeenosto aiheittu hypomaniaa.
Tää sairaus on niin perseestä, että meinasi pitkä suhde kaatua sairaudeni takia. Mutta onneksi ei käynyt niin ja toivotaan et ei käy koskaan niin.
Miksi se olisi kaatunut niin en ole hypomaniassa ollenkaan taloudellinen vaan ihan kuin olisi harakka joka on kiiltävän perässä. Eli jokaisen kaupan tavarat kiilsi minun silmiäni ja halusin melkein kaiken kaupasta mitä sielä olisikaan. Sit ku olisin ostanut kaiken mitä kaupassa olisi niin kun kaupasta lähden niin ne tavarat mitä ostin niin menetti heti kiiltonsa. Seuraavaan kauppaan siis, mutta onneksi minulla nyt nostettiin yksi lääke ja määrättiin ketipinoria uneen ja mania tasaukseen. Paitsi, että ensimmäinen yö ketipinorin kanssa niin huomasin, että annostus on liian pieni. Sitä pitää nostaa. Muuten en nuku tosiaankaan hyvin.  Toivottavasti oireet alkaa helpottamaan lääke muutoksien jälkeen. 
Muuten kesä on mennyt hyvin ja loma tietysti. Nyt saan siivouspalvelun ja muutenkin siivousapua kotiin. Meillä on myös kolme vuotta käynyt perhetyöntekijä ja olen ollut tyytyväinen perhetyöntekijään. En vaihtaisi ollenkaan sitä vaan pitäisi vaikka sitä minun loppuelämän. hhahahaha.
Vaikka on hypomania tällä hetkellä päällä niin sen energian voi käyttää nyt hyödylliseen asiaan eli kotihommiin ja välttää kauppoja. Mennä vaan ruokakauppaan, kun on pakko.
PHOTO-2019-05-20-09-40-15_2.jpg Ja niin minulla ja murullani tulee kohta kaksi vuotta täyteen kun alettiin seurustelmaan. Vuoden olen ollut jo avopuoliso. Eli katsotaan miten me oikein juhlitaan. 




3UbqLlK6STmo74EgcCJ5mg.jpg
 Myös minulla on Apteekin lääkkeenjako palvelu ja sielä on yksi ihana Farmaseutti joka antaa minun tyttärelleni aina ihanan yllätyksen. Nyt se sai matkalaukku yllätyksen joka oli täynnä yllätyksiä sisällään. Tyttäreni rakastaa nyt käydä apteekissa ja oppii siinä sitten samalla, että äiti pitää mennä huolehtimaan välillä lääkkeistä apteekkiin jotta voisi hyvin. Tyttäreni myös lähtee helpommin apteekkiin, koska ei koskaan tiedä jos vaikka olisikin jokin yllätys sielä.

Kommentoi kirjoitusta.

15.7.2019 Rakas päiväkirja

Maanantai 15.7.2019 klo 14.05 - rakkaudella saara

rj7GNgiwTbmwNiNknJ3pQ.jpg

Viikot menee tosi nopeasti. Kohta loma on ohi ja saa palata normaaliin arkeen. Pääsee salille säännöllisesti ja kaikkea muuta. Olen katsonut lasten elokuvia ja piirettyjä tämän kesän aikana paljon. En tykkää aikuisten ohjelmista, koska niissä on liikaa negatiivista. Myös ostin tamagotchi on ja kohta pääsen sillä leikkimään. Se on kaikista uusin versio Tamagotchista.

Myös olen pelannut Nintendoa Pokemon peliä ja lukenut kirjaa.

Näin tasapainoisesti menee minun kesälomani. Myös olen hoitanut kotiloita ja katsellut heitä.  

IMG_1118.jpg

Myös kesän aikana olen vaihtanut kahvista teehen. Huomasin, että kahvi lisää minun paniikkioireitani. Taas valkoinen tee rauhoittaa minun ajatuksiani ja muutenkin minua. Valkoisen teen ostan teekaupasta joka on parasta laatua ja se on paljon tehokkaampi vaikutukseltaan, koska se on puhdas valkoisen teen kasvi mistä ne on tehty. Vaikka hinta on paljon korkeampi niin silti en koskaan vaihtaisi sitä toiseen teehen tai toiseen kauppaan. 

fullsizeoutput_17ab.jpeg

Myös ollaan paljon oltu ulkona ja nautittu mahtavasta kesä säästä. Lapsen kanssa on kiva leikkiä, koska sen mielikuvitus on hurja. On niin ihana kuulla kuinka mielikuvitus lähtee lapsesta ja sen into leikkiä mielikuvituksen kanssa. Ihanaa on katsoa kolmi vuotiaan elämää ja olla sen mukana.Ja tukemassa häntä kaikessa. Vanhemmuus on kultaista aikaa josta kannattaa nauttia joka hetkestä.

IMG_1028.jpg

Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin tästä kirjasta niin silti vie haluan kirjoittaa tästä. Eli oli mahtavaa mennä lukemisen mukana Harry Potter tulevaisuuteen ja mennyisyyteen. Kuinka ajankääntäjän kautta sai pilattua oman elämänsä ja kuinka kaikki tajuaa rakastavansa läheisiä jonkun mutkan kautta. Suosittelen muille.

Kommentoi kirjoitusta.

Tänään tulee uusi asukas

Torstai 11.7.2019 klo 12.29 - rakkaudella saara

Tänään saapu meille vielä yksi tiikerikotilo. IMG_1046.JPGHaemme sen Faunattaresta. Nimeä en tiedä vielä.

Loma kuulumisia

Olen ollut nyt kohta kaksi viikkoa ollut lomalla pikku neidin kanssa. On mennyt oikeesti tosi hyvin. En ole ollenkaan ollut väsynyt ja olen myös nukkunut hyvin. Olen nauttinut täysin siemauksin lomasta ja enkä ole minkääläista kiirettä pitänyt. Oon vaan ollut ja nauttinut lomasta ilman stressiä. Kerrankin ei ole menoa minnekään. Ei ole lääkärin palavereita tai mitään muuta. On vain tää loma ja hetki tyttäreni kanssa. Myös olen saanut luettua yhden kirjan. Nimeltään kirottu lapsi harry potter ja suosittelen muille sitä lämpimästi. Oli niin mahtava tarina Harry Potterin tulevaisuudesta ja menneisyydestä. 

Tällä viikolla myös pääsen jälleen kerran salille. Ihanaa, että flunssa on nyt pois. Huomenna voisi mennä sinne treenailemaan. Haavena olisi juosta puolimaratonia. Eli treenata sen mukaiseksi, että jaksaa juosta 22 kilometriä. Pitkä tavoite. 

Myös kesä on mennyt hyvin kotiloiden parissa. Niin kuin kerroin, että meille on tulossa yksi uusi kotilo niin sen jälkeen meillä on kaikki kasassa. Lämmitys pitää seuraavaksi hankkia kotiloille. Ja jotain sisustuksellista. Se näyttää tyhjältä nyt. Eli jotain kivaa. Voisin olla vaan koko ajan kotiloiden kimpussa. 

eegbWRAQvmXcAr574ihHw.jpg

Tässä komeilee kaunis Reticulata. Ikää on noin 6 kuukautta. 

Ainiin myös kävin eilen hammaslääkärissä ja minulle laitettiin yhteen hampaaseen Kruunu. Se on niin ihanan tuntuinen hammas, että ollaja voi. Olen niin ylpeä hampaistani nyt. Vielä muutama reikä paikattavana ja sen jälkeen hampaat on jälleen kerran kunnossa. No siihen on mennyt melkein vuosi, kun niitä on hoidettu. Et pitäisi pikkuhiljaa olla valmiina. Eli nyt kaikki rupeaa olemaan pikku hiljaa hyvällä mallilla. 

Kommentoi kirjoitusta.

Rakastuin Achatina Reticulattaan ja Achatina Achatinaan

Sunnuntai 7.7.2019 klo 12.50 - rakkaudella saara

Nyt loput kotilot on löytänyt uudet kodit 

fullsizeoutput_179a.jpegja minulle jäi tiikerikotiloita plus reticuloita. Eli perus akaatit ja jadatzit löysi uuden kodin, koska ne ei sopeudu reticoiden kanssa.

Myös olen ollut hassun tyhmä, koska nyt tajusin et terraarioni on 240 litrainen eikä 200 litranen. Olin niin innoissaan tajutessaan tämän asian, koska se antoi mahdollisuuden pitää kaikki reticulatat mitä minulla on. 

Tiikerikotilot asustaa muovilaatikossa erikseen ja niitä minulla on kaksi. Kohta pääsen tekemään heidän kodin, kun saan ensi viikolla muovilaatikon missä ne voi sit loppu

elämän asustaa.  Katsotaan saanko yli vuoden päästä tiikerikotiloiden poikasia. Onnistunko pitämään heidät hyvässä kunnossa ja pitämään heidän olosuhteet mahdollisimman hyvin et ne voisi hyvin.

AdobeStock_30147976.jpeg

Minun mielestäni reticulatat on tosi kauniita ulkonäöllisesti.

Ulko näköön ja luonteeseen minä rakastuin.. Ne on paljon aktiivisempia kuin muut kotilolajit. Ne on koko ajan liikeessä ja tutkimassa terraariota.  Ne rakastaa kiipeilyä ja siksi minun pitäisi hankkia lisää puita heidän terraarionsa. Tai ainaskin minun mielestäni minun pitäisi hankkia, mutta katsotaan hankinko minä.

IMG_0529.jpeg

Reticulatat voi kasvaa jopa 17 cm aikuisiällään ja voi elää jopa kymmenen vuotta hyvällä hoidolla. Ainoastaan he tarvitsevat lisä lämmitystä ja paljon enemmän kalkkia kuin akaattikotilo. Myös tiikerikotilot tarvitsevat lisälämmitystä ja korkeampaa lämpötilaa

terraarioon. Myös paljon tilaa kasvamiselle ja liikkumiselle vaikka ne onkin vähän laiskoja aikuisiällä.

Kommentoi kirjoitusta.

Uusia tuulia

Torstai 4.7.2019 klo 12.09 - Rakkaudella saara

Minulla on ollut monta lajia akaattikotiloista ja nyt päätin et otan vaan kaksi lajia. Achatina Reticulata ja Achatina Achatina. Muista luovun. Ne on minun lempi lajini.

Muille kotiloille on jo löytynyt hyvä koti. Eli minulle jää 12 kotiloa ja siihen jää. Poikasia ei tulee hetkeen. 

xiIwGVrQ4CYhYRMoDhpdg.jpg

Näille pitäisi keksiä nimet. Ikää on 6 kuukautta.

Tää on tigge 1,5 vuotias.fullsizeoutput_1753.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Flunssassa ja treenauksen suunnitelua

Keskiviikko 3.7.2019 klo 11.12 - rakkaudella saara

Kesäloma on täydellinen kun yhden kerran sairastaa flunssaa. Ikävä on salia, mutta pitää odottaa hetken et pääsee sinne. Haaveilussa olisi juosta puolimaraton ens vuonna ja katsotaan toteutuuko se. 

Onneksi kipeenä voi olla kotiloiden kanssa ja odottaa uusia kotiloita. Minulle tulee 8 reticultaa jotka tarvitsevat nyt erittäin hyvää hoitoa. 

IMG_0719.JPG

He ovat iältään puolivuotiaita tai oikeastaan 8 kuukauden ikäsiä. Katsotaan minkälaisia ne on kun ne saapuu tänään meille. 

Myös viikon päästä tulee vielä kaksi tiikerikotiloa ja sit on kaikki koossa toistaiseksi. 

Olen niin kiintynyt näihin kotiloihin, että katsotaan mistä vielä luovun vai luovunko enään mistään.

Kommentoi kirjoitusta.

Olenko erillainen

Lauantai 29.6.2019 klo 10.58 - Rakkaudella Saara

Olen miettinyt, että miten erotun joukosta. Olenko erilainen diagnooseiden
 takia. Erotunko joukosta ja olenko muiden silmissä kummajainen. Minulla on, 
hyvän tasoinen autismi, josta sain kuulla viime syksynä. Myös minulla on 
epävakaa persoonallisuushäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ADHD ja 
fibromyalgia
Monelta olen saanut kysymyksiä vanhemmuudestani. Voinko olla vanhempi 
vaikka minulla on tällaisia diagnooseja tai pystynkö olemaan koska
 tasapainoinen jota lapseni vaatii.
Kaikki on turhia ennakkoluuloja. Tiedän itse, että olen loistava vanhempi 
diagnooseista huolimatta. Lapseni on minulle voimavara ja eikä koskaan 
ollut rasite. Vaikka joskus on, vaikeaa vaikeudellisessa tilanteessa mietin 
hyviä päiviä. Olen itse aika positiivinen ihminen. Vaikka joskus olisi ero
 lähellä parisuhteessa niin aina ne hyvät päivät voittaa
Myönnän sen, että koskaan ei ole ruusuilla tanssimista mielialani vaihteluiden
 takia. Myös tiedän, että ylimääräinen stressi aiheuttaa minulle
 kaameita asioita. Siksi on hyvä, että kaikki on yksinkertaista ja 
tasapainoista
Nyt hiljattain sain diagnoosin epävakaa personallisuushäiriö. Se 
selittäisi monta asiaa. Miksi kauppa reissut on vaikeita ja ostaminen 
on välillä impulsiivisuutta tai ei ihan koko ajan osta vaan tekee mieli
 ostaa kaikkea. Itsekään en aina ymmärrä omiani tunnetiloja ja siksi 
onneksi alkaa syksyllä Dk terapia. Toivottavasti se on ratkaisevin
 tekijä, että oppisi hillitsemään haluja ja ymmärtämään itseään paremmin. '
Myös sairastan kroonista kipusairautta. Välillä särkee niin paljon,
 että teksti mieli kiroilla silloin koko ajan. No nyt aloitin kuntosalin
 ja se on vähentänyt kipujani. Olen ihan hämillään, että pieni liikunta 
auttaa kipuihini
Nyt myös ostin Polar M430 urheilukellon jonka avulla parannan kuntoani paremmin. 
Tavoite on niin korkea, että haluaisin toteuttaa unelmani.
 Unelmani on juosta puoli maraton. Olen haaveillut siitä monta vuotta, 
mutta aina on tullut este. Este joka on estänyt treenaamista. 
Joko mieleni ei ole tasapainoissa taion särkenyt, niin kauheasti
 et liikunnat piti unohtaa hetkeksi
Olen törmännyt tosi useasti, että erilaisia ihmisiä pelätään.
 Ei uskalleta kohdata häntä tai jos kohdataan, niin kohdataan väärin.
 Myös ennakkoluulot kohtaamiselle merkitsee, että kohtaaminen
 vaikeutuu. Miksi ei voi kysyä suoraan ja tutustua ilman
 ennakkoluuloja. Jos sinä kohtaaterilaisen ihmisen eli nepsy
 ihmisen niin unohda ennakkoluulot heti ja ala tutustua 
ihmiseenavoimemmin. Niin huomaat, että nepsy ihminen
 ei ole niinerilainen kuin sinä
Nepsy tai mielenterveyttä sairastava henkilö voi olla loistava
 vanhempi lapselle, vaikka olisi diagnooseja. Pitäisi unohtaa 
kokonaan diagnoosit ja alkaa enemmän tutustua niihin henkilöihin
 ihan normaalilta tasolta. Minua on vainottu siksi koska minulla on
 vaan diagnooseja. Minua ei ole jätetty rauhaan vaan väitetty,
 että olen huono vanhempi diagnooseiden takia. Se on ärsyttänyt
 minua tosi paljon. Olen vaan toivonut, että ensin kun soittaa
 viranomaiselle niin tulisi rohkeasti kysymään mitä mieltä painaakaan
Olemme kaikki samalla viivalla, muista se

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »