II Rosa Liksomin kokealmasta ?Väliaikainen? (2014)

Perjantai 13.9.2024 klo 11.16 - saara merikivi


Avainsanat: Hääjuhla, kiirre, sulhasen etsiminen, matkustaminen 

 

Tiivistelmä:  Tavoitteena on analysoida  Kirjallisuustieteellisen proossa-analyysin avulla  II Rosa Liksomin kokealmastaVäliaikainen” (2014), jossa kirjan päähenkilön sivu henkilö Jemina on kolme vuotta suunnitellut häitänsä, mutta sen matkan aikana joutui suljetulle osastolle bornautin takia hetkellisesti. Minkälaiseksi oikein häät kehkeytyy ja millä loppujen lopuksi aikataululla. Onko myös hänellä apureita häissä ja millä budjetilla hän saa häät valmiiksi. Minkälainen sulhanen on oikein ja haluaako sen kauhean häslingin takia vielä mennä naimisiin.  

Jemina päähenkilön serkku on kirjotelman mukaisesti tarkka henkilö ja hän rakastaa muotia ja kauneutta. Siksi lähti ulkomaille hakemaan kaikenlaista häihin liittyvää tavaraa. Myös monien etsimisien jälkeen Pariisista löytyi todella näyttävä hääpuku ja Jemina ei siis halua omassaan loistossaan jäädä toisen varjoon. Hän saattaa myös olla aika rivo kielinen henkilö ja eikä jakele kohteliaisuuksia helpolla. Ja mitkään halpa merkkiset tuotteet ei miellytä ja kaveri piirri täytyy olla täydellinen, vaikka ei silti täydellinen oman loistosan takia. 

 

Jemina lisäksi on siis vapaaehtois kavereita, joiden nimini on Kelly, Ann, Jenna ja Melina. Kaasoksi valittiin Kelly, Sara, Melina, miksi nämä valittiin niin päähenkilö Jemina halusi hänestä rumempia henkilöitä, jotta eivät hohtaisi Jeminaa ylemmäksi.  

 

Kirkko on tietenkin suurkirkko, joka on Tuomirkko. Kaikki täytyy olla näyttävämpää ja mielellään amerikan tyyliset häät. Monien puheluiden myös selvisi 40 tuhannen budjetin verran eli sillä saa loistavat häät, jos onnistuu.  

 

Kuka sitten päähenkilö on, niin loppu tekstissa ilmenee, että päähenkilö on oikeasti pikku tyttö, joka unelmoi omista häistä isin kanssa. Vaikka hän on pikku tarkka ja kaikke pitää olla häissä niin silti hän loistava henkilö kavereineen kanssa.  Ja onko edes kavereita, jotka valmistelisi häitä hänen kanssa vaan onko pelkästään isi. Hän myös idelisoi näiden häiden valmistelun suunnittelua sukulaisen Jeminan avulla, jolla oli häät jossain vaiheesssa ennen päähenkilön omia leikki häitä.  

 

Mutta onko Jemina eli päähenkilön sukulainen niin päähenkilön äiti, jonka mukana sai valmistella häitä, joista tuli unelmat. Loppu teksteissä päähenkilön nimi on Sara ja hän leikkii kavereidensa kanssa häitä ja hän valitsi leikki sulhasensa oman kaverin piirin seasta.  

 

Hän loppujen lopuksi unelmoi Jeminan häiden kautta. Ja oli onnellinen, kun isi ihanoi päähenkilöä eli Saraa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini