FIBROMYALGIA

3.7.2022. Nyt on mennyt puoli vuotta uuden kipulääkkeen kanssa ja helmikuussa aloitin siis salilla käymisen. Eli auttaa todella hyvin. Myös jaksan nousta portaita paremmin ja eikä ole ollut lihas heikoutta. Nyt on siis ollut remisiossa sairaus tai on paremmalla malilla. Eikä ole tarttinut ottaa panadolia ollenkaan. Olen niin kiitollinen ja iloinen et entinen lääkäri ehdotti tätä lääkettä. En nimeä mainitse kun jokaiselle toimii erillailla.

Myös diagnoosin saamisesta on kulunut 5 vuotta.Aika kuluu nopeasti. Muistan sen eilisen päivän, kun sain sen diagnoosin ja kuinka helpottunut olo oli. Vaikka jollekkin diagnoosi voi olla shokki niin kyllä se shokki pikku hiljaa katoaa ja tulee helpottunut olo. Tietää sen jälkeen, että kaikkien oireiden takana onkin vaan krooninen kipu sairaus eikä mikään pahempi. Ainoa varjopuoli on se,että helposti lääkäri voi pistää sen piikiksi eikä kuunnella potilasta vielä tarkemmin. Minulle ei ole noin käynyt tai kerran kävi, mutta kummimkin lääkäri oli oikeassa. Kärsin siis selkä kivusta ja pelkäsin pahempaa, mutta se oli oikeasti vaan kipu sairauden syy. Miksi pistin kipi sairauden syyksi niin tämä uusi kipu lääke poisti sen kivun.

Kela voisi vielä muuttaa omia ennakkoluuloja tai niiden käsityksiä. Miksi? Niin kela luokittaa tätä harha sairaudeksi ja eikä myönnä mitään apuja. Kun kipu sairas ihminen haluaa tämän sairauden takia eläkkeelle niin pitää olla myös muita diagnooseja, jotta pääsisi vaikka sairaslomalle. Ja se on niin väärin. Kela voisi tässä asiassa mennä hanuriin. Eli pelkällä fibromyalgialla ei saa sairaslomaa sekä eläkettä.

Vaikka minulla on kahdeksan eri diagnoosia vaikuttamassa työkykyyn niin silti minulle ei myönnettä pysyvää eläkettä. Minua niin ärsyttää, mutta en voi sille mitään.

8.12.2021

Iloitsin viimeksi, että minulle määrättiin hyvä kipulääke. No se otettiin pois kahden kuukauden käytön jälkeen, koska se lietsosi minun mieltäni. No olin hetken ilman ja odotettiin et tasottuis mieli.

Se tasoittui ja nyt sain uuden. Sen avulla nukun hyvin, mutta sen annos on niin pieni et kipuihin ei ole hirveästi auttanut.

21.9.2021

Minulle määrättiin kuukausi sitten kipulääke ja se on auttanut monessa asiassa. Ollaan siis saatu kivusta kärki pois eli kivut on laimeempia tai on vähemmän kipu kohtauksia. Sitten myös lääke on auttanut ahditukseen eli monta hyvää asiaa. Olen erittäin tyytyväinen loppu tulokseen. Toivottavasti ei tarvitsisi poistaa ollenkaan.

16.7.2021

Hassua kun kesä tuli niin kauheat säryt lähti. Minulla oli siis vaikeaa keväällä koska oli valtavan vaikeaa lihas heikkous jaloissa ja sen takia en pystynyt kauaa seisomaan. Plus, oli tajuttomat ylä selän kivut, jonka avulla meinasi lähteä taju välillä. Ja minulla ei ole edes kipulääkitystä ja hulluksi meinasin tulla tai seota lopullisesti. Nyt ne on häipynyt hetkeksi kokonaan koska on ollut vaan kuumaa säätä ja eikä ole ollut heilahdusta ollenkaan. Pitäisikö muuttaa ulkomaille tämän takia missä on koko ajan lämmintä. Kukaan ihminen ei voi ymmärtää tätä sairautta jos se ei sairasta sitä jo valmiiksi. Kyllä ymmärrän, miksi joskus tätä on sanottu hullujen sairaudeksi. Tämä tekee välillä hulluksi, koska kivut on äärimmäisen kivuliaat.

NO nyt on kulunut kaksi vuotta, kun sain diagnoosin tämän. Uusia oireita tullut ja välillä hankalia sellaisia. Ei uskoisi,että kaikki kuuluu siihen mutta kuulupa vaaan. Esim lihasten heikkous ja tajuton särky valtaa koko kehoani. Plus on kauhean vatsa ongelmat ja väsymystä riittää. Periksi en kummiskaan anna.

Vuodet kuluu ja syytä en tiedä miksi minulla on kipuja joka paikassa. Monessa tutkimuksissa käyn ja ei koskaan löydy syytä. PitäisIkö vaipua epätoivoon. Olen lääkäreiden vip asiakas ja kukaan ei osaa sanoa kivuille syytä, kunnes yksi lääkäri käynti oli vielä käymättä. Se oli reumalääkäri ja sillä oli vastauksia minun kysymyksiin. Hän sanoi, että minä sairastan fibromyalgiaa. Enkä ole kuvitellut kipuja vaan ne on totta. Ihan totta ja sille on syy. Sille on nimi ja tämä tapahtui viime marraskuussa. Sain diagnoosiksi Fibromyalgian ja sellaisen vaikea tasoisen.