Mantelimme 27.1.2020 kääpiöluppakorva

Manteli leikattiin yli kuukausi sitten. Leikkaus meni todella hyvin, mutta Mantelin toipumisen alku oli vaikea. Leikkauspäivänä Manteli oli koko päivän tokkurassa ja annoin hänen olla.

No aamulla kun olin herännyt niin oli todella hyvin syönyt, mutta ei ollut pissannut. No annoin vie aikaa sille, että pissaisi ja menin vanhemmilleni kylään. Aloin sit kovasti miettiä, että soittaisinko eläinlääkärille ja niin soitin.

Se käski heti pakko juottaa niin sit menin kotiin pakko juottamaan. Hetken päästä pakko juottamisen jälkeen tuli märkä läntti pyyhkeeseen. Se oli pissaa ja haisi pissalle. Olimme siis kaikki iloisia, kun siitä sit toipuminen alkoi. Ja kaikki meni loppujen lopuksi hyvin.

Nyt se on ihan sairaan huomio kipeä. Ja kovasti syliä kaipaa ja huomiota. Muuten tekee tuho töitä. hahahaha.

21.9.202021

Manteli olet todella hauska. Olet saanut nyt uuden paikan missä juosta paljon. Myös rakastat olla ulkona ja ku sinut sieltä haetaan niin kovasti pureskelet kättäni. Et siis halua lähteä ulkoalta pois ja se on minun mielestä välillä raivostuttavaa hakea sieltä sinut pois. On niin monta piilo paikkaa sielä ulko alueella johon voit mennä pakoon. Aargh. No, mutta elämä on. Kohta on talvi niin sit sinun pitää olla enemmän sisällä.

Myös on sellaisia suunnitelmia Mantelille, että se leikkautetaan tammikuussa. Niin sit ei enään saa poikasia. Sekin sit taas jännittää miten se menee.

Olen välillä miettinyt kuinka luopuisin susta, koska on välillä rankkaa muutenkin.

Älä kysy miksi olen miettinyt näin, että luopuisin susta mutta ei. En minä tekisi sitä sulle, koska minä ja minun perheeni rakastaa sinua paljon. Niin paljon, että sinusta luopuminen satuttaisi aivan liikaa. Muistelen aina kun on rankkaa, kuinka valitsin sinut kaupan ikkunan takaa. Kuinka nuuhkutat minun sylissäni tai kuinka sinä minun päivää piristät huomaamatta. Olet meille rakas ja nyt. Piste. Muistan kuinka jännityksenä alaisena mietin sun nimeesi samalla kun pidän sinua sylissäsi ensimmäistä kertaa. Välillä mietin onko sinulla hyvä olla meillä tai saatko tarpeeksi sitä mitä tarvitset niin unohdan nää kaikki mietteet kun katson sinun ilo loikkia ja ilo pyrähdyksiä. Olet meille rakas, muista se.

Mantelin saapuminen haikaran siivillä

Meille tuli noin vuosi ja kolme kuukautta vai neljäkö kuukautta sitten kääpiö luppakorva uros kani ja hän sai nimekseen Manteli. Hän oikein hyvin sopeutunut meille ja aivan mahtava luonne. Hän pomottaa meitä joka päivä rummuttamalla ja on oikean ahne ruualle. Ja kaipaa paljon virikkeitä ja seuraa. Joskus mietittiin sille seura toveria, mutta sitten päädyttiin vain yhteen ja se on hyvin pärjännyt sillä tavalla. väritys on kelta musta japanilainen.


Nyt ollaan ajateltu hankkia sille isomman kokoisen häkin siis vielä isomman mitä nyt on eli kaksi kerroksinen.

arkeen kuuluu omistajalle puhdistaa joka päivä huonot heinät pois ja siivota jonkin verran häkkiä. Myös vaihtaa vesi. Kani myös kaipaa paljon liikuntaa eli pääsee joka päivä aina johonkin huoneeseen toteuttamaan omaa kaniutta.