Helmet haaste 2021

44. Kirjan nimessä on kaupungin nimi. Kirjaston pariisin sydämmessä on ihanan haaveileva ja herttainen kirja. Odely pääsi unelma duuniinsa eli kirjaston tädiksi sodan keskellä. Kuinka häntä aina syynnättiin, kun vei kirjoja muualle. Ajankohta kirjassa on toinen vai ekan maailmansodan aikaan. Myös huomasin, että jopa sotilaat luki kirjoja sodan keskellä. Hänellä meni hyvin, koska myös kihlautui, Hän haluaisi mennä jo naimisiin, mutta sitä varjosti. hänen veljensä vangitsiminen.

Todella upea teos. Suosittelen muille.

Aloitin tämän kirjan 1.1.2022 ja se oli äänikirjana. Minulla on helpompaa lukea kirjat silleen. Siis tämä oli ensimmäinen haaste kohta, jossa luki näin: Kirja, jossa on fiktiota ja faktaa.

No pitkän etsinnän jälkeen löysin tämän ja tämä oli todella mielenkiintoinen kirja. Myös jollain tavalla koskettava. Kirjan ydin oli se, että kuka tämä pellava hiuksinen lapsi oli, joka löydettiin Titanicin uppoamisen jälkeen. Lapsi jäi monen ihmisen mieleen ja siitä tuli Titanicin lapsi uhrien symboli. Monet tuli lapsen haudalle tuomaan kaikenlaista ja muistelemaan. Monien vuosien jälkeen ruotsalaisen suku halusi selvittää, kuka lapsi oikeasti oli. Lapsen hauta kaivettiin ylös ja otettiin dna tutkimukset. Siinä selvisi, että ei kuulunut ruotsalaisen suvulle vaan yhdelle suomalaisen suvulle. Sen jälkeen siitä perheestä tehtiin monien tutkimuksien jälkeen juuri tämä kirja. Suosittelen lukemaan.

Ensimmäinen kirja on Tove Janssonin elämänkerta. Muumit on aina ollut minulla fanituksen kohde ja nyt halusin viedä kirjan loppuun asti.

Tove Jannson on elänyt aika rankkaa aikaa ja kuinka muut läheiset vaikutti sen taiteeseen. Kuinka palavasti hän oli rakastunut naiseen ja kuinka hän uhmasi pommituksia menemättä suojaan. Suosittelen kaikkia lukemaan :)