Kuulumisia

Torstai 27.6.2019 klo 11.20 - Rakkaudella Saara

Nyt on tullut ihana kesä ja eikä ole halunnut muuta tehdä kun olla ulkona. Myös olen aloittanut uuden harrastuksen joka on sali. Siis käyn salilla kuluttamassa ylimääräistä energiaa. En ole unohtanut kotiloita ollenkaan. Päinvastoin olen heidän kanssaan päivittäin. 

Nyt minulle tuli vaihtokaupasta tiikerikotilo ja yksi white jade. Olen lumoutunut täysin tiikerikotilosta. Se kimmeltää kauniisti valossa ja sen väritys on ihanan vahva.

iCNxeMtSGqtCSWZk5174Q.jpgfullsizeoutput_1732.jpeg

Tiikerikotilon nimi on tigge ja iältään on 1.5 vuotias.

Muut kotilot voi hyvin. Kasvaa syö ja seurustelee.   Nyt myös minulla on poikasia jotka tulevaisuudessa etsii hyvää kotia jossa voi elää loppuelämänsä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: akaattikotilo, rakkaus, tiikerikotilo

Hulinat ja kesän tulo

Tiistai 4.6.2019 klo 6.50 - Rakkaudella Saara

Tänään lähden muumimuseoon ja kaupungille muutenkin. Hyvää muuten kuuluu. Nyt olen luopunut puolet poikasista ja jotenkin haikea olo, mutta osittain iloinen ja helpottunut olo.

Nyt siis voin keskittyä omiin kotiloihin ja loppu kasvattieni kasvua aikuisuuteen. 

B053EEAE-2EC1-4414-AEF9-8AFD180FEFCD.jpg

Tässä näkee Tikrun kasvun kahdelta kuukaudelta ja myös toisessa kuvassa on Pinkie Pien kasvu kahdelta kuukaudelta

'

61846798_669309246816477_3882377834009722880_n_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä, summer, akaattikotilo

Terraarion siivousta, kuulumisia ja kotiloiden lihapäivä

Perjantai 31.5.2019 klo 10.40 - Rakkaudella Saara

13 munasta. kuoriutui kuusi eli lopuista munista ei kuoriutunut mitään vaikka ensimmäiset poikaset oli kuoriutunut kaksi viikkoa aikaisemmin.  No minulla on vielä toiset 11 hautumossa ja katsotaan kuinka moni kuoriutuu niistä. Näissä poikasissa jotka on kaksi viikkoa yhteensä kuoriutunut niin niissä on ainaskin pari albiinoa. On jännää katsoa miten nää alkaa kasvamaan. 

Sitten toinen poikue täyttää kohta kuukauden ja ne on kasvanut hyvin. Siirsin vielä ne pienempää rasiaa, että saa rauhassa kasvaa ja saa paremmin syötyä. Eikä sit väsy matkalla jos ruokaa tai kalkkia etsii. Nämä poikue on varattu. 

Kolmas poikue täyttää kaksi kuukautta ja niistä on kaksi varattu eli vielä yksi etsii kotia. Katsotaan jos minä pidän sen. Kun se on minun lemppari on olen nimennyt sen tikruksi. Ne on jo melkein kolme senttiä kooltaan ja kasvaa tasaiseen tahtia. Näitä minulla on kuusi ja kaksi nukkui pois ja yksi löysi jo kodin. Eli nyt minulla on niitä kolme. 

2154t13pREGCtMdGx7M8bA.jpg

Sen verran on minun kasvattamia poikasia munavaiheesta ja sitten minulla on neljä reticulataa mitä kasvatan kuukauden iästä lähtien. Ne asustaa pakasterasiassa jayhdellä on kasvuhäiriötä. Ensi viikolla saan kunnon kalkkijauhetta niille, että niiden kuoret vahvistuu vielä paremmin.

Myös kaikilla kotiloilla on nyt ollut liha päivä eli on saanut raakaa lihaa kasvaekseen hyvin ja saa tarpeeksi proteiinia mitä tarvitsee kuoren vahvistamiseen. Myös kalkki on erittäin tärkeä kuoren vahvistamiseen ja kasvuun!!

Sitten ensi viikolla minulle tulee tumma reticulata nimeltään Nasu.

Sit tulee kaksi Reticulata albiinoa Cola ja Myy, koska noista neljästä kuukauden ikäisistä poikasista ei vielä saa varmuutta, kuka vielä niistä selviää. Kuoriutuneet 30.3.2019

Ja lopuksi ja. viimeiseksi tulee kaksi Jadatzia. En kasvata näitä. En todennäköisesti kasvata pitkään aikaan mitään. Vaan odotan ajan kulua ja kasvattelen näitä mitä minulla on.  Jadatzin nimeksi tuli Nyyti ja Esi- Isä.  Syntyneet 22.2.2019

Sit minulla on Muumimamma ja Muumipappa 2018.Mörkö 2019 Viimeksi isoimmat ja vanhimmat on Jesper, Joonatan, Kasper 2017 . Nämä on lajiltaan Achatina Fulica eli normaali akaattikotilo.

61505213_331780940838348_3885432792707760128_n.pngzUUXxuSqT2WApc5h1M0lLQ.jpg

ghQQCJpQRCtVQ9KflOPQ.jpg

Minulla on siis yli 200 litrainen asumus isoille ja tuleville isoille. Pienet on pakasterasiassa ja Mörkö on muovilaatikossa koska on kohta 5 kuukauden ikäinen ja terraario on sille vielä liian iso. Huomasin sen, koska se ei syönyt tarpeeksi kalkkia ja ruokaa. Se ei varmaan jaksanut mennä sinne asti missä ne oli tarjolla. Nyt se siis on vahvistumassa ja kasvamassa pienemmässä 22 litraisessa muovilaatikossa. Sinne myös tulee Jadatzit kasvamaan. Vasta melkein vuoden iän lähestyessä voin kai siirtää ne sitten terraarion. Myös reticulat siirretään vasta muutaman kuukauden päästä. Ensin ne saa olla kanssa isommassa muovilaatikossa kasvamassa ja sitten lähellä vuoden ikää ne kanssa siirretään terraarioon. 

Pää terraario eli se 200 litrainen siivotaan kolmen viikon välein, koska se pysyy tosi puhtaana pitkään. Viikko sitten putsasin sen ja viime siivous väli oli kaksi viikkoa siitä päivästä. Miksi vaihdoin aikaisemmin niin kirotun siitepölyt lensi sinne terraarioon ja alkoi itämään. 

Sitten poikasten muovipoksit siivoan kerran viikossa tai joskus melkein joka päivä, koska ne on kova kakkimaan ja sotkemaan. Ja ne on herkempiä sairastumaan niin siksi kannattaa olla tarkka puhtaudesta. 

WaM4xSiIQdmle1BNnHWEZw.jpg

Eli tälläinen asumus on pää terraario. Seuraavaksi kun asukit on nyt löytynyt niin voin 

keskittyä säästämään ja sisustamaan paremmin. Akaattikotilot ei hirveästi vaadi sisustukselta mitään, mutta vuoden päästä kun sinne menee Reticulatat niin sinne tarvitsee lämpömaton ja paljon enemmän oksia jotta ne pääsee kiipeilemään mistä ne tykkää kaikista enemmän. Ennen talvea ostan jo lämpömaton, koska meidän asunto on aika kylmä talvella.

Turpeena käytän Honkong luonnon turvetta jossa on 60 litraa ja maksaa 5 euroa.

Kalkkina käytin seepiansuomua kunnes nyt vaihdan Kalkkijauheeseen, koska seepiansuomu on helposti pilaantuva ja kun se pilaantuu niin oksennus minulla lentää. 

Eipäs mitään muuta tässä. Kaikki voi hyvin ja kasvaa hyvin. Näiden kanssa on kiva puuhailla ja saa ajatukset muualle. Nämä on tuonut niin monta hyvää juttua tai asiaa, että en koskaan luopuisi tästä harrastuksesta. Kaikki ylimääräinen aika menee näihin ja siksi nykyään ajettelen vähemmän ja sen myötä ahdistus on helpottunut. Myös tämä on enemmän innostanut siivoaamaan asunnon jotta sitten loppu aikaa jäisi näille jos lasta ei ole kotona tai minun aikana. Kotilo harrastusta harrastan silloin kun kaikki muut nukkuu tai kaikki muut on poissa jossain muualla.  Eli se mun luppo aika menee näihin. Ja nämä ei vaadi paljoakaan aikaa vaan näihin menee vaan sen verran mitä haluaa ja sen verran että kaikki terraarioit ja ruuat on siivottu. Nämä ei vaadi kellotettu aika taulua ja eikä vaadi joka päiväistä huomiota. Eli helppoja ja ihania lemmikkejä. 

´

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: akaattikotilo, Achatinafulica, kotilo