Kahvin tuoksua ja joulu siivousta

Keskiviikko 8.12.2021 klo 13.44 - rakkaudella saara



Joulu lähestyy nopeaa tahtia ja uuden vuoden vaihtumista. Jos tätä vuotta mietin niin loppujen lopuksi olen onnellinen minun mielestäni. Minulla on ollut enemmän tasaisia hetkiä, kuin kaksisuuntaisen jaksoja. Syksyllä tuli kuormittuminen ja yksi lääke provosoi niin tuli sekä muotoinen jakso, joka nyt koko ajan väistyy sivumpaan. Minä tai puolisoni huomaa aika nopeasti, jos sellainen tulee. Minulla tulee, esim. kauhea osto hinku. Säästäminen ei onnistu ja mielialat vaihtelevat nopeasti. Eli tulee paljon riitoja, joista en tykkää yhtään. Sekä ADHD:ni korostuu tai sen impulsiivisuus. Kauhea soppa siis. 

No kumminkin olen yrittänyt pitää rytmiä yllä. Herään 6–8 maissa aamulla ja alan siitä hommiin. On todella ihanaa kumminkin herätä. Ahdistusta esiintyy vähemmän, mutta silti täytyy sen kanssa taistella. Joskus minulla on ihan hullun lailla oleva kuoleman pelko. Aina, kun koen jotain iloa tai jotain, josta voisi riemastua niin sitten tulee ihan järkyttävä kuoleman pelko. Vaikka kuolema on joskus aiheellinen niin silti en haluaisi sitä murehtia koko elämäni. Haluaisin silti nauttia niistä riemuista, jota koen elämässäni. 

Eli sitten, esim. siivoan kunnolla vapaa päivinä. Nautin siivoamisesta kunnolla. Jos en ole väsynyt. On ihanaa pestä pyykkiä ja haistella kunnolla niitä puhtaita pyykkejä. Tai pyyhkiä kaikki liat ja ajatella et siinä oli elämäni sotkut. Minulla ei siis puutu mielikuvitusta.

Muuten käyn työpajalla ja olen vaan. Haluaisin vaihtaa työpajaa, koska ei siellä ole mitään ohjelmaa. Ne ohjaajat ei patista mitään tekemään niin olen koko ajan kännykällä. Ja siinä ei taas ole mitään järkeä. Myös se tuo suunnatonta paniikkia, kun menen sinne. Paniikki sitten aiheuttaa turhia riitoja ja huonoa oloa. Uskon kyllä, että saan paikkaa vaihtaa. Onhan se vapaa ehtoista toimintaa tavallaan.

Ja arvatkaa mitä! Minulla on kelassa hakemus meneillään pysyvästä työkyvyttömyys eläkkeestä. Pääsenköhän pysyvälle, jos olen ollut kuntoutustuella 6 vuotta ja vuoden sairaslomalla. Kela on kyllä aika nihkeä loppujen lopuksi, mutta toivotaan et onni sois nyt. Ja se myönnettäisiin. Onhan hyvä lääkärin lausunto siellä. Olin siis sitä varten neuropsykiatria lääkärillä ja todella taitava olikin. Se osasi selittää todella hyvin.

Myös se lääkäri määräsi minulle uuden kipulääkkeen. Siitä riemastuin, koska minulta poistettiin vanha kipulääke pois. Se oli syy miksi syksyllä tuli sekamuotoinen jakso ja sitten minun terveysasemani lääkäri ei määrännyt sitten uutta sen tilalle. Vaan sanoi, että harrasta liikuntaa. Se auttaa kipuihin. No minulla on hyvä tasoinen arkiliikunta. Voisi enemmänkin panostaa liikuntaa, mutta ei se aina auta kipuihin. Jos tulee paha kipu kohtaus niin siinä sitten vaan hampaat irvistäen ollaan. Niin sitten kysyin uudestaan minun hoitavan tahon mielen lääkäriltä ja se antoi uuden kipulääkkeen, vaikka se sanoi ensin et liikunta ensin. En minä vastusta liikuntaa, mutta ei se ole auttanut minun selkäkipuihini. No keväällä sitten ajattelin alkaa uintia harrastaa, jos ei ole kiireistä. On sitten ihanaa myös testata uutta Applewatchia siihen hommaan. 

Mutta näin paljon tekstiä tuli ja olikin paljon asiaa minulla. Siis seuraavaan kertaan ja minulla on silloin jo yksi kirja arvostelu ja puhutaan pupuista.

Avainsanat: joulusiivous, joulu, hauskuus, työhaastattelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini